02:41:52 27.02.2024
Stiri

VIDEO // A.S.I.C.S., acord de colaborare cu MEC. Asociația va contribui cu un buget de 7,2 milioane de lei la DEZVOLTAREA sportului în R. Moldova. Plamen Milanov, primele DETALII despre cele cinci direcții de colaborare

Actualitate 26.01.2024 11:03 Vizualizări4464 Autor: Ziarul National
VIDEO // A.S.I.C.S., acord de colaborare cu MEC. Asociația va contribui cu un buget de 7,2 milioane de lei la DEZVOLTAREA sportului în R. Moldova. Plamen Milanov, primele DETALII despre cele cinci direcții de colaborare


Sportivii de performanță vor beneficia în acest an de suport calificat din partea unei echipe de medici de profil. Specialiștii îi vor însoți și la competiții internaționale, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Paris. Formarea echipei de medici sportivi a fost posibilă grație acordului de colaborare semnat de ministrul Educației și Cercetării (MEC), Dan Perciun, cu președintele de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), Plamen Milanov.

„Acest acord presupune că Asociația A.S.I.C.S. va susține în continuare sportul moldovenesc. Documentul prevede cinci direcții de colaborare. Este vorba, pe lângă finanțarea echipei specializate de medici, despre acordarea de burse pentru opt sportivi cu șanse de calificare la Jocurile Olimpice, achiziționarea a 300 de seturi de echipament pentru loturile naționale de seniori, suport financiar la modernizarea Liceului Sportiv Republican și reparații la Școala Republicană de Șah și Dame”, a declarat președinte de onoare al A.S.I.C.S., Plamen Milanov.

De partea cealaltă, ministrul Dan Perciune a recunoscut că această colaborare cu A.S.I.C.S. va permite soluționarea mai multor probleme semnalate de sportivi și antrenori.

„Pentru prima dată sportivii noștri vor merge cu o echipă de medici la Jocurile Olimpice și, de principiu, pot beneficia de servicii medicale. Avem cinci specialiști – maseuri, kinetoterapeuți, medici de profil, cu pregătire sportivă, care stau la dispoziția sportivilor noștri la Centrul Republican pentru Pregătirea Loturilor Olimpice. Asta este o noutate foarte bună, mult-așteptată. În toate discuțiile, întotdeauna a fost subliniată ca o problemă până acum”, a menționat Dan Perciun.

De asemenea, Ministerul Educației și Cercetării a propus Asociației să ofere suport financiar pentru opt sportivi cu potențial, care pe parcursul acestui an vor primi burse lunare de câte 12 000 de lei. Este vorba despre Serghei Marghiev (atletism), Andrei Chiriacov (box), Pavel Andrușca (MMA), Constantin Chirilov (lupte), Vasile Marcu (lupte), Artiom Livadari (MuayThai), Victor Sterpu (judo) și Mihail Latîșev (judo).

Bugetul total al activităților incluse în acordul de colaborare dintre MEC și A.S.I.C.S. este de 7,2 milioane de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md