05:50:31 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Luptătorii moldoveni pleacă la Campionatul EUROPEAN din Albania în echipament nou, care a fost oferit de Asociația A.S.I.C.S. „Echipa Under 17, în PREMIERĂ, a fost echipată cu un set de uniformă cu simbolurile R. Moldova”

Actualitate 12.06.2023 15:59 Vizualizări3073 Autor: Ziarul National
VIDEO // Luptătorii moldoveni pleacă la Campionatul EUROPEAN din Albania în echipament nou, care a fost oferit de Asociația A.S.I.C.S. „Echipa Under 17, în PREMIERĂ, a fost echipată cu un set de uniformă cu simbolurile R. Moldova”


Pentru prima dată, selecționata națională de lupte, Under 15, 17 și 20, va participa la un campionat internațional cu uniformă sportivă de țară. Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) a contribuit cu un suport financiar, în valoare de peste 200 000 de lei, pentru ca sportivii moldoveni să reprezinte R. Moldova în echipament sportiv nou și comod.

Maine, sportivii noștri, cu vârstede până la 17 ani, pornesc în drum spre Albania, la Campionatul European de Lupte cu uniformă nouă, identică pentru tot lotul sportiv.

„Până acum i-am văzut pe acești tineri la campionate foarte energici, motivați, talentați, au dat dovadă de spirit de competiție, au câștigat. Evident că, următorul pas a fost să le oferim și un plus de confort. Din acest motiv, împreună cu Federația de Lupte, am decis să-i ajutăm și să le oferim acest set de echipament, pentru ca atunci când merg să ne reprezinte țara, să arate la nivel”, a declarat președintele Consiliului A.S.I.C.S., Alexandru Gîscă.

Tinerii spun că până în prezent se îmbrăcau la campionatele internaționale în ce aveau și uneori se simțeau inferiori față de adversarii lor.

„Până acum nu aveam toți costume similare. Fiecare participa în hainele cu care venea. Mulțumim frumos pentru susținere!”, a zis luptătorul Ionuț Triboi.

„La campionatul European o să arătăm mai presus ca ei și cred că o să aducem mai multe rezultate frumoase”, a adăugat campionul european la lupte libere, Alexandru Borș.

Setul include o geantă, costum sportiv alcătuit din vestă și pantaloni, precum și pantaloni scurți cu tricou.

„În premieră, echipa Under 17 a fost echipată cu un set de uniformă cu simbolurile țării de către partenerul nostru principal, care deja pe parcursul a trei ani e alături de noi și ne ajută în dezvoltarea luptelor în R. Moldova - Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului”, a menționat președintele Federației, Ivan Gheorghiu.

A.S.I.C.S. a oferit astfel de echipament și pentru tinerii luptătorii Under 15 și Under 20. Donația include 36 de seturi de echipament sportiv, inclusiv pentru antrenori, în sumă de 216 mii de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md