07:11:19 24.04.2024
Stiri

​VIDEO // Vicepreședinta Bulgariei și Maia Sandu, alături la deschiderea Centrului Cultural pentru Tineret „Vasil Levski”, inaugurat la Taraclia cu sprijinul A.S.I.C.S.: „Este important să-ți cunoști rădăcinile, să-ți respecți istoria și identitatea”

Actualitate 03.11.2023 14:10 Vizualizări3307 Autor: Ziarul National
​VIDEO // Vicepreședinta Bulgariei și Maia Sandu, alături la deschiderea Centrului Cultural pentru Tineret „Vasil Levski”, inaugurat la Taraclia cu sprijinul A.S.I.C.S.: „Este important să-ți cunoști rădăcinile, să-ți respecți istoria și identitatea”


O nouă instituție destinată dezvoltării tinerilor etnici bulgari a fost deschisă la Taraclia. Vorbim despre Centrul Cultural pentru Tineret „Vasil Levski”, la inaugurarea căruia au participat vicepreședintele Bulgariei, Iliana Iotova și președintele R. Moldova, Maia Sandu. Ceremonia a început cu dezvelirea bustului revoluționarului bulgar Vasil Levski.

„Împreună inaugurăm acest minunat monument al apostolului libertății bulgare. Împreună deschidem acest Centru, care va deveni un cămin pentru copiii noștri, în care aceștia își vor dezvolta și își vor demonstra talentele. Ei vor învăța aici limba bulgară, se vor simți bulgari și cetățeni ai lumii întregi! Este foarte important să-ți cunoști rădăcinile, să-ți respecți istoria și identitatea. Te face mai puternic, te inspiră și dezvoltă sentimentul de demnitate, credință și încredere în sine. Acest lucru te ajută să faci față oricăror provocări”, a declarat vicepreședintele Bulgariei, Iliana Iotova.

Evenimentul cu participarea celor două lidere a încheiat Zilele bulgarilor basarabeni, marcate recent.„Bulgaria sărbătorește ziua iluminiștilor bulgari – o zi în care se celebrează spiritualitatea și demnitatea poporului bulgar. Toți oamenii de cultură care promovează valorile morale și libertatea și demnitatea națională. Prezența noastră comună aici dovedește că eroii care au luptat pentru democrație, egalitate și independență sunt universali”, a menționat Maia Sandu.


Centrul Cultural pentru Tineret „Vasil Levski” a fost realizat cu suportul comun al Guvernului Bulgariei, autorităților locale, dar și a altor parteneri, inclusiv Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Sociale și Sportului (A.S.I.C.S.).

„A.S.I.C.S. își demonstrează de fiecare dată suportul pentru comunitatea bulgară din Republica Moldova. Fiecare gest, fiecare acțiune de acest fel are efecte benefice atât pentru spiritualitatea bulgarilor, cât și pentru locuitorii din Taraclia, care văd că patria lor strămoșească, Bulgaria, nu îi uită. Sunt sigur că vor urma și alte centre similare. Am auzit de la doamna Iotova că vor fi inaugurate și altele, cu finanțarea Guvernului Bulgariei. Iar noi, din partea A.S.I.C.S, de asemenea, ne vom alătura și vom cofinanța astfel de proiecte”, a punctat președinte de onoare A.S.I.C.S., Plamen Milanov.

Centrul dispune de o sală de discuții, un auditoriu și o bibliotecă, în care tinerii vor avea ocazia să-și aprofundeze cunoștințele despre cultura și istoria bulgarilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md