01:14:57 21.04.2024
Stiri

„RESPECT pentru veterani” // De Ziua Independenței, 200 de veterani au primit ajutor financiar din partea Asociației A.S.I.C.S. „Am decis să arătăm oamenilor care au stat la baza independenței R. Moldova că societatea îi apreciază”

Actualitate 28.08.2023 12:54 Vizualizări2840 Autor: Ziarul National
„RESPECT pentru veterani” // De Ziua Independenței, 200 de veterani au primit ajutor financiar din partea Asociației A.S.I.C.S. „Am decis să arătăm oamenilor care au stat la baza independenței R. Moldova că societatea îi apreciază”


Un grup de 200 de veterani de război din diferite regiuni ale Republicii Moldova au beneficiat de un suport financiar, în valoare de 1 000 de lei pentru fiecare. Ajutorul a fost acordat cu ocazia Zilei Independenței de către Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S) prin intermediul Fundației pentru Susținerea Veteranilor și Pensionarilor din Republica Moldova.

„Acțiunea face parte din proiectul Asociației A.S.I.C.S. „Respect pentru veterani”. În acest mod, noi am decis să arătăm oamenilor care au stat la baza independenței țării noastre că societatea îi apreciază și le oferă o mână de ajutor”, a declarat Victoria Kriukova, directorul Asociației A.S.I.C.S.


Printre beneficiarii proiectului se regăsește Valeriu Chirița, veteran de război și refugiat din Transnistria. Bărbatul povestește că îndată după începerea conflictului de pe Nistru a decis să-și apere țara cu arma în mână, iar soția împreună cu copilul, în vârstă de 5 ani, a fost nevoită să plece la Chișinău.

„Până la începerea războiului din Transnistria eu aveam casă și masă în Dubăsari. Acolo am trăit. Cu situația tensionantă care este și până în ziua de azi, acum este imposibil acolo de trăit. Mulțumesc donatorilor care au grijă de noi, de veteranii de război, care au participat în conflictul din anul 1992. Acest ajutor este binevenit, mai ales înainte de școală, grădiniță. Mai avem și probleme de sănătate. Banii aceștia n-o să fie simplu azvârliți în vânt, dar o să-mi fie de folos”, susține Valeriu Chirița.

Veteranii, prezenți la eveniment, au ținut și un minut de reculegere în memoria camarazilor căzuți în luptele pentru independența și suveranitatea țării noastre.

„Cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, noi am hotărât să oferim un ajutor financiar pentru 200 de veterani de război. Aici sunt veterani de la nordul țării și până la sudul R. Moldova. Din fiecare raion au fost aleși câte patru persoane. Desigur, pentru veterani este un ajutor semnificativ, pentru că au nevoie de medicamente, tratament. Toate acțiunile de acest gen le facem sub patronajul Asociației A.S.I.C.S., căreia îi mulțumim din suflet”, a precizat președintele Fundației pentru Susținerea Veteranilor și Pensionarilor din Republica Moldova, Victor Alerguș.

Campania „Respect pentru veterani” a fost lansată de către Asociația A.S.I.C.S. în ianuarie 2023, având un buget total de peste 1 200 000 de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md