12:48:22 22.10.2021
Stiri

Sincronizare perfectă între Procuratura Generală și Platon? Neanunțat deocamdată în cautare INTERNAȚIONALĂ, acesta o acuză pe Maia Sandu că ar „DEZONORA” cetățenii R. Moldova: „Nu credeți că ați ocupat funcția destinată altcuiva?”

Actualitate 01.09.2021 11:59 Vizualizări6322 Autor: Ziarul National
Sincronizare perfectă între Procuratura Generală și Platon? Neanunțat deocamdată în cautare INTERNAȚIONALĂ, acesta o acuză pe Maia Sandu că ar „DEZONORA” cetățenii R. Moldova: „Nu credeți că ați ocupat funcția destinată altcuiva?”


UPDATE // Biroul național INTERPOL a solicitat Biroului central de Lyon anunțarea în căutare internațională a controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, care s-ar afla acum la Londra.

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon o acuză, la fel ca și Procuratura Generală, pe Maia Sandu că ar „dezinforma” opinia publică atunci când afirmă că Procuratura s-ar face vinovată de faptul că R. Moldova nu a beneficiat până acum de o tranșă de 50 de milioane de euro din asistența macrofinanciară promisă de Uniunea Europeană.

Încă neanunțat în căutare internațională de Procuratura Generală, deși nu s-a prezentat în instanță, Platon îi dă indicații Maiei Sandu cum să se comporte și ce să declare la întrevederile cu oficialii altor state.

Citește și: Un nou DUEL Sandu-Stoianoglo: Procuratura Generală respinge acuzația potrivit căreia R. Moldova riscă să piardă 50 de milioane de euro de la UE, fiindcă această instituție nu a elaborat o strategie de recuperare a banilor sustrași din sistemul bancar

„Acum trei zile, v-am îndemnat să vă referiți cât mai puțin vizavi de acest subiect. V-am arătat că fiecare discurs al dvs. este rușinos pentru țară și cetățeni. Dar în permanență „vă mănâncă” ceva, veșnic trebuie să „trântiți” câte ceva, prin care arătați lipsa completă de abilități în gestionarea statului. Și uite încă o dată ați decis să străluciți și să vă arătați viclenia. Ați încercați să puneți o capcană Procuraturii, legând primirea asistenței din partea UE cu un plan de restituire a miliardului furat. Și aici, ca întotdeauna, străluciți în razele incompetenței proprii”, a scris Platon pe Facebook, la mai puțin de oră de la o reacție similară a Procuraturii Generale.

Potrivit lui Platon, nu Procuratura, dar Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale are obligația, prin lege, de a efectua o investigație financiară și de a căuta bunuri obținute ilegal: „Iar această agenție e parte componență a Centrului Național Anticorupție și este subordonată Parlamentului. Adică dvs. și fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate din Parlament trebuie să pregătească un plan detaliat pentru returnarea miliardului furat. Dar deja îmi imaginez ce prostii va conține acest plan”.

De asemenea, Platon nu a ezitat să aducă jigniri la adresa șefei statului.

„Doamnă Sandu, cât veți mai dezonora poporul moldovenesc în fața șefilor altor state? Cât timp îi veți înșela pe cetățeni naivi? Cât veți mai striga despre reforme, fiind o persoană absolut analfabetă? Cum putem să ne așteptăm la reforme structurale în economie, în finanțe, în sistemul judiciar, dacă nu înțelegeți unele lucrurile elementare legate de împuternicirile organelor de stat? Nu credeți că ați ocupat funcția destinată altcuiva? Nu credeți că o persoană care nu cunoaște competențele unei structuri create la insistenta UE nu are dreptul nici măcar să vorbească ceva despre integrarea europeană. Nu vă mai faceți de rușine. Dacă veți dori să „trântiți” ceva, atunci să mă sunați pe mine. O să vă consult, o să vă șoptesc ce trebuie. Renunțați la aroganța inutilă și vom reuși împreună”, a mai scris Platon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

v. pădureanu 01.09.2021 14:19

Ce declară această persoană e mai puțin relevant. Actul dreptății trebuie să fie realizat doar în baza probelor, nicidecum a suspiciunilor, urii personale, politicului. Să amintim definiția operațioanlă reformei: Transformare politică, economică, socială cu caracter limitat sau de structură pentru a realiza un progres. De aici trebuie ”pornite vremurile bune” - pas cu pas.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md