12:04:55 24.05.2022
Stiri

VIDEO // Constantin Botnari, alias „BORSETKA”, și-a VOPSIT părul și a ieșit la rampă, după ce a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol. Acesta spune că NU mai are încredere în justiția din R. Moldova și vrea să fie cercetat la Londra

Actualitate 16.01.2022 10:42 Vizualizări3621 Autor: Ziarul National
VIDEO // Constantin Botnari, alias „BORSETKA”, și-a VOPSIT părul și a ieșit la rampă, după ce a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol. Acesta spune că NU mai are încredere în justiția din R. Moldova și vrea să fie cercetat la Londra


Fostul deputat și secretar general al Partidului Democrat (PD), Constantin Botnari, alias „borsetka”, a ieșit la rampă după o absență de doi ani și jumătate în spațiul public. Acesta este indignat de faptul că reprezentanții Biroului Interpol din R. Moldova au declarat că dânsul ar fi fost anunțat în căutare internațională. Botnari, mâna dreaptă a lui Vlad Plahotniuc, susține că acest lucru nu ar fi adevărat, în condițiile în care poate circula liber prin Marea Britanie, acolo unde se află din 2019.

Într-o filmare realizată chiar în spatele Palatului Westminster, acolo unde activează cele două camere ale Parlamentului britanic, Botnari spune că reprezentanții organelor de drept din R. Moldova nu l-au citat niciodată.

„În 2019 am emigrat cu familia mea în Mare Britanie și acum locuiesc la Londra. Muncesc la o firmă privată. Cu trei săptămâni în urmă am aflat din presă că sunt dat în căutare prin intermediul Interpol de către organele de drept din R. Moldova. Nu este adevărat. Tare m-a uimit acest caz. Am plecat din R. Moldova fără nicio restricție. Niciodată nu am fost cercetat penal, nimeni niciodată nu m-a citat nici pe o cauză penală în R. Moldova”, precizează Botnari.


Constantin Botnari avea părul alb atunci când era în Parlamentul R. Moldova, iar acum a apărut cu o șevelură șatenă

Citește și: O nouă ÎNVINUIRE în privința lui Vladimir Plahotniuc într-un dosar privind depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte publice. Un DEPUTAT afiliat fostului coordonator a fost anunțat în căutare în același dosar

Dacă se va întâmpla să fie citat, atunci Botnari vrea să fie cercetat de justiția din Marea Britanie.

„Avocații mei au pregătit o cerere adresată Procuraturii R. Moldova, prin care cerem formarea unei comisii rogatorii, pentru ca să fiu cercetat aici, în Marea Britanie. Sunt deschis să colaborez cu ancheta, nu mă ascund și consider că tot ce se petrece în privința mea este incorect și totul e pus la cale de foștii mei oponenți politici, care sunt la guvernare. Nu înțeleg cum se întâmplă că instanța nu s-a expus în privința mandatului meu de arest, dar deja șefii Interpol din R. Moldova tirajează în presă informația că sunt dat în căutare. Repet: nu m-am ascuns, locuiesc la Londra. Nu e nevoie să folosiți instituțiile internaționale pentru a mă căuta și a tiraja informații greșite pentru a face senzație în R. Moldova”, a conchis Constantin Botnari.

Amintim că, la finele anului trecut, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a formulat o nouă învinuire în privința lui Vladimir Plahotniuc și l-a anunțat în căutare inclusiv pe Constantin Botnari. Cei doi sunt învinuiți de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigare la falsificarea actelor publice, în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice, Sergiu Răilean.

Mai exact, la indicația cetățeanul Plahotniuc, Botnari și-a folosit autoritatea conferită prin poziția sa socială din acel moment ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc. Astfel, actele de identitate au fost perfectate în lipsa solicitanților, prin contrafacerea cererilor acestora, fără semnătura lor și fără prelevarea amprentelor digitale sau captarea imaginilor fotografice a persoanelor. Mai mult decât atât, actele de identitate le-au fost eliberate învinuiților în aceeași zi. Prin faptele comise au fost încălcate un șir de acte și proceduri obligatorii pentru toți solicitanții.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 16.01.2022 15:28

Increderea este un privelegiu al lupului, parul se schimba, nu si naravurile din justitia moldava.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Parteneriatul Estic 2

20.05.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia a înghițit găl...

16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md