22:23:33 27.05.2024
Stiri

Curtea de Apel Chișinău a RESPINS recursul lui Cavcaliuc. Fostul șef adjunct al IGP urmează să fie reținut și plasat în AREST

Actualitate 28.12.2021 12:29 Vizualizări4487 Autor: Ziarul National
Curtea de Apel Chișinău a RESPINS recursul lui Cavcaliuc. Fostul șef adjunct al IGP urmează să fie reținut și plasat în AREST


Curtea de Apel Chișinău a menținut, luni-seară, încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în baza căreia fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, urmează să fie reținut și plasat în arest.

Citește și: Cavcaliuc, învinuit în dosarele ce vizează FABRICAREA cauzelor penale în privința unor activiști ai Platformei „DA”, susține că e INOCENT și vrea să fie audiat de PROCURORII din Marea Britanie. „Nu am încredere în justiția din R. Moldova”

Recent, Interpol a acceptat cererea de anunțare în căutare a învinuitului într-o cauza penală în care angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au formulat învinuirea împotriva acestuia - de coordonare a fabricării dosarelor lui Gheorghe Petic (înscenarea violului) și Ruslan Verbițchi (înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnikov” în Ucraina).

Citește și: Mandat de AREST pe numele lui Cavcaliuc, fugit la Londra. Fostul șef adjunct al IGP susține că vrea să i se facă DREPTATE și amenință că R. Moldova va fi bună de plată la CtEDO

Decizia Curții de Apel a fost pronunțată după ce Gheorghe Cavcaliuc, aflat la Londra, a contestat aplicarea arestului preventiv.

Menționăm că detaliile despre cele două dosare fabricate în privința lui Gheorghe Petic, care a stat nouă luni la închisoare, și Ruslan Verbițchi, care a trebuit să-și demonstreze nevinovăția în Ucraina, au ieșit recent la iveală.

Serviciul de Informații și Securitate a făcut publice imagini video care demonstrează că femeia care a declarat că a fost „violată” de Gheorghe Petic acționa, de fapt, la indicația unor polițiști.

CITIȚI și VIDEO // Cum a fost FABRICAT dosarul lui Petic. SIS a publicat imagini cu presupusa victimă de care Petic ar fi abuzat SEXUAL. Totul a fost ARANJAT

De asemenea, procurorii au anunțat că și cartușele descoperite de către vameșii ucraineni în mașina lui Ruslan Verbițchi au fost plasate de către polițiștii de la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md