23:58:54 19.07.2024
Stiri

PUN salută decizia CC de a DIZOLVA Parlamentul. Octavian Țîcu abia așteaptă ca Înalta Curte să ANULEZE starea de urgență instituită de majoritatea PSRM-Partidul „ȘOR”

Actualitate 15.04.2021 18:15 Vizualizări1877 Autor: Ziarul National
PUN salută decizia CC de a DIZOLVA Parlamentul. Octavian Țîcu abia așteaptă ca Înalta Curte să ANULEZE starea de urgență instituită de majoritatea PSRM-Partidul „ȘOR”


Liderul partidului Unității Naționale (PUN), deputatul Octavian Țîcu, salută decizia Curții Constituționale (CC) privind constatarea circumstanțelor de drept pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova. Țîcu mai spune că abia așteaptă să prezinte argumentele cu privire la ilegalitatea stării de urgență instituită de către majoritatea PSRM-Partidul „ȘOR”.

„Atât în timpul campaniei prezidențiale, cât și după alegerile prezidențiale, PUN a pledat necondiționat pentru dizolvarea actualului Parlament. Am făcut acest lucru public în Parlament și în afara lui, exprimând convingerea că actualul legislativ, dominat de reprezentații încrengăturii oligarhice Dodon-Plahotniuc-Şor, nu mai reprezintă interesele cetățenilor, ci ale grupurilor criminale”, a scris Octavian Țîcu pe Facebook.

Citește și: VIDEO // Decizia de a institui STARE de URGENȚĂ în R. Moldova, atacată la Curtea Constituțională: „Am fost trași pe sfoară de majoritatea Dodon - Șor”

Unicul impediment în dizolvarea Parlamentului este starea de urgență, care se încheie pe 30 mai.

„Am depus la CC sesizarea privind caracterul ilegal al instituirii stării de urgență, care este ultima piedică în declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Aștept cât de curând să pledez în fața Înaltei Curți această cauză. Suntem într-un moment important al istoriei noastre și PUN s-a consolidat într-o forța capabilă să reprezinte numărul tot mai mare al unioniștilor în viitorul Parlament al R. Moldova”, a conchis Octavian Țîcu.

Liderul PUN a depus o sesizare la CC, prin care contestă legalitatea Hotărârii Parlamentului din 31 martie curent, prin care în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pentru două luni, în perioada 1 aprilie - 30 mai curent.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md