Liderul interimar al PUN vine cu PRECIZĂRI legate de DEMITEREA lui Octavian Țîcu: „Eu l-am adus la partid, în speranța că va aduce un suflu nou mișcării unioniste, dar a ieșit tot un SCANDAL”
Președintele interimar al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, a explicat, prin intermediul unei postări pe Facebook, de ce s-a ajuns până în punctul de a-l demite din funcție pe Octavian Țîcu. Rezultatul dezastros obținut de PUN la alegerile parlamentare anticipate, dar și lipsa unor acțiuni concrete privind redresarea formațiunii i-au fost „fatale” lui Țîcu.
„În ultimele două săptămâni au fost aruncate în spațiul public acuze false la adresa mea și a oamenilor din PUN. Am evitat să răspund, pentru că ar fi accentuat și mai mult polemicile, care pe noi, unioniștii, ne-au decredibilizat și făcut de rușine. Dat fiind faptul că deja congresul PUN s-a expus asupra celor întâmplate, mă simt dator să fac unele precizări legate de ce s-a petrecut în ultima perioadă în cadrul PUN”, a menționat Șalaru.
Sursa citată a spus că însuși Octavian Țîcu a convocat ședința Biroului Politic al PUN, unde s-a luat decizia de a-l revoca din funcție.
„Trebuie precizat că, de la alegerile parlamentare, când partidul a obținut un rezultat dezastruos de 0,4%, în cadrul PUN, timp de aproape șase luni, nu a avut loc nicio ședință în care să se analizeze sau să se discute rezultatul și cauzele eșecului. Acest lucru era și nestatutar, și imoral. În al doilea rând, convocarea Biroului Politic al PUN s-a făcut de către Octavian Țîcu, iar el a fost prezent până la punctul când s-a supus la vot convocarea congresului extraordinar. În acel moment a părăsit ședința, după ce a refuzat să supună la vot solicitarea Biroului Politic de a convoca congresul. Din cei 14 membri ai biroului politic prezenți, 11 au votat pentru convocarea congresului, iar trei s-au abținut. Nu a existat niciun vot împotrivă, ceea ce evidențiază faptul că oamenii își doreau acest congres extraordinar”, a adăugat Anatol Șalaru.
Octavian Țîcu a avut posibilitatea să vină în fața congresului și să-și expună punctul de vedere, dar nu a făcut nici măcar lucrul acesta, afirmă Șalaru.
„Motivele care au dus la revocarea domniei sale au fost managementul defectuos, iar rezultatul obținut de PUN la alegerile parlamentare - 0,4% - este elocvent. Mai e vorba de izolarea de partid și luarea deciziilor fără consultarea partidului. Vreau să precizez că eu l-am adus la PUN pe Octavian Țîcu, în speranța că va aduce un suflu nou mișcării unioniste. Din păcate, a ieșit tot un scandal. Îi doresc succes lui Octavian și anii următori vor arăta cine a greșit”, a conchis sursa citată.
Cutremur puternic, resimțit la Chișinău: Seismul s-a produs în Vrancea
Biroul Politici de Reintegrare, despre cazul scriitorilor interziși în Transnistria: „Retorica pacifistă a Tiraspolului este una de fațadă, nu există nicio deschidere pentru comunicare”. Mediatorii internaționali, sesizați
Nouă participanți la referendumul constituțional din 20 octombrie: Partidele care vor convinge oamenii să spună NU la referendum, în minoritate