02:42:41 21.04.2024
Stiri

Liderul interimar al PUN vine cu PRECIZĂRI legate de DEMITEREA lui Octavian Țîcu: „Eu l-am adus la partid, în speranța că va aduce un suflu nou mișcării unioniste, dar a ieșit tot un SCANDAL”

Actualitate 22.12.2021 13:59 Vizualizări2807 Autor: Ziarul National
Liderul interimar al PUN vine cu PRECIZĂRI legate de DEMITEREA lui Octavian Țîcu: „Eu l-am adus la partid, în speranța că va aduce un suflu nou mișcării unioniste, dar a ieșit tot un SCANDAL”


Președintele interimar al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, a explicat, prin intermediul unei postări pe Facebook, de ce s-a ajuns până în punctul de a-l demite din funcție pe Octavian Țîcu. Rezultatul dezastros obținut de PUN la alegerile parlamentare anticipate, dar și lipsa unor acțiuni concrete privind redresarea formațiunii i-au fost „fatale” lui Țîcu.

„În ultimele două săptămâni au fost aruncate în spațiul public acuze false la adresa mea și a oamenilor din PUN. Am evitat să răspund, pentru că ar fi accentuat și mai mult polemicile, care pe noi, unioniștii, ne-au decredibilizat și făcut de rușine. Dat fiind faptul că deja congresul PUN s-a expus asupra celor întâmplate, mă simt dator să fac unele precizări legate de ce s-a petrecut în ultima perioadă în cadrul PUN”, a menționat Șalaru.

Citește și: Țîcu nu mai vrea să audă de POLITICĂ, după ce a fost dat afară de la PUN. Aceasta e supărat pe alegători, dar promite să REVINĂ în fruntea unei „mișcări populare”: „Trebuie să facem lucrul acesta împreună, toți să ajutăm cu BANI”

Sursa citată a spus că însuși Octavian Țîcu a convocat ședința Biroului Politic al PUN, unde s-a luat decizia de a-l revoca din funcție.

„Trebuie precizat că, de la alegerile parlamentare, când partidul a obținut un rezultat dezastruos de 0,4%, în cadrul PUN, timp de aproape șase luni, nu a avut loc nicio ședință în care să se analizeze sau să se discute rezultatul și cauzele eșecului. Acest lucru era și nestatutar, și imoral. În al doilea rând, convocarea Biroului Politic al PUN s-a făcut de către Octavian Țîcu, iar el a fost prezent până la punctul când s-a supus la vot convocarea congresului extraordinar. În acel moment a părăsit ședința, după ce a refuzat să supună la vot solicitarea Biroului Politic de a convoca congresul. Din cei 14 membri ai biroului politic prezenți, 11 au votat pentru convocarea congresului, iar trei s-au abținut. Nu a existat niciun vot împotrivă, ceea ce evidențiază faptul că oamenii își doreau acest congres extraordinar”, a adăugat Anatol Șalaru.

Citește și: Țîcu își acceptă DEMISIA și nu va merge la Congresul PUN. Acesta îi numește „cozi de topor” pe Anatol Șalaru și Ana Guțu și se consideră întruchiparea UNIONISMULUI în R. Moldova: „Ei au distrus unionismul prin această decizie”

Octavian Țîcu a avut posibilitatea să vină în fața congresului și să-și expună punctul de vedere, dar nu a făcut nici măcar lucrul acesta, afirmă Șalaru.

„Motivele care au dus la revocarea domniei sale au fost managementul defectuos, iar rezultatul obținut de PUN la alegerile parlamentare - 0,4% - este elocvent. Mai e vorba de izolarea de partid și luarea deciziilor fără consultarea partidului. Vreau să precizez că eu l-am adus la PUN pe Octavian Țîcu, în speranța că va aduce un suflu nou mișcării unioniste. Din păcate, a ieșit tot un scandal. Îi doresc succes lui Octavian și anii următori vor arăta cine a greșit”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md