13:25:35 12.04.2024
Stiri

DECLARAŢIE de la Bucureşti în susținerea lui Octavian Țîcu: „Dacă toți cei care dețin cetățenia română ar susține un candidat UNIONIST, Dodon ar pierde din primul tur!”

Actualitate 29.10.2020 08:59 Vizualizări2169 Autor: Ziarul National


DECLARAŢIE de la Bucureşti în susținerea lui Octavian Țîcu: „Dacă toți cei care dețin cetățenia română ar susține un candidat UNIONIST, Dodon ar pierde din primul tur!”

„Dacă toți cei care dețin cetățenia română ar susține un candidat unionist, Igor Dodon ar pierde din primul tur alegerile prezidenţiale”. De această părere este liderul Partidului Mişcarea Populară (PMP) din România, Eugen Tomac.

Potrivit acestuia, campania prezidențială din Basarabia se încheie în câteva zile, iar clasa politică de la Bucureşti nu a manifestat prea mult intetes față de realitățile românești de dincolo de Prut.

În schimb, Tomac l-a lăudat pe candidatul PUN la prezidenţiale, Octavian Ţîcu.

„Singurul om politic care a avut o viziune și a trezit sentimentul de datorie față de românii uitați a fost președintele Băsescu. Octavian Țâcu, neobositul candidat unionist, este singurul care a spus un adevăr pe care toți îl conștientizează, dar nimeni nu are curaj să-l vadă împlinit. Cu Traian Băsescu prim-ministru, Unirea celor două state românești s-ar realiza”, a precizat Tomac într-o postare pe Facebook.

Politicianul a mai adăugat că Unirea este singura soluție de a scăpa R. Moldova de influența nefastă a Rusiei.

„Până atunci, este esențial ca cetățenii care cred în viitorul nostru comun să participe la alegeri. Duminică va fi important fiecare vot, de aceea trebuie să ieșiți la vot pentru a nu lăsa propaganda străină de interesele Basarabiei să defileze din nou victorioasă”, a conchis europarlamentarul.

Conform unor date neoficiale, circa 1 000 000 de cetăţeni ai R. Moldova şi-au redobândit cetăţenia României. Actualmente, dosarele a zeci de mii de basarabeni se află în proces de examinare la Autoritatea Națională pentru Cetățenie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md