14:27:48 21.07.2024
Stiri

Formarea ECHIPEI prezidențiale a Maiei Sandu, pe ultima sută de metri. Cine a REFUZAT propunerea de a deveni consilier prezidențial, deoarece are semnat un contract AVANTAJOS. Acesta speră că va avea oricând un loc REZERVAT la Președinție

Actualitate 25.11.2020 12:51 Vizualizări6165 Autor: Ziarul National
Formarea ECHIPEI prezidențiale a Maiei Sandu, pe ultima sută de metri. Cine a REFUZAT propunerea de a deveni consilier prezidențial, deoarece are semnat un contract AVANTAJOS. Acesta speră că va avea oricând un loc REZERVAT la Președinție


Președintele ales, Maia Sandu, i-ar fi propus președintelui Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS), Vladislav Kulminski, funcția de consilier prezidențial pentru politică externă, dar oferta a fost declinată. Totuși, Kulminski a lăsat să se înțeleagă că, la mijlocul anului 2021, s-ar putea regăsi în această funcție.

„Sunt în drum spre una dintre țările din Africa. Eu sunt un expert destul de bun în domeniul politicii externe și în domeniul reglementării conflictelor. Chiar pricep în aceste domenii și am de gând să activez în calitate de consultant timp de jumătate de an. Deja am semnat un contract și urmează să plec în luna ianuarie 2021. Da, mi s-a propus funcția de consilier prezidențial pentru politică externă. Contractul în Africa este destul de interesant din punct de vedere profesional... Este, de fapt, ceea ce eu fac. Contractul a fost negociat și semnat înainte de propunerea respectivă (făcută de Maia Sandu n.r.). Eu deja nu pot să refuz acest contract”, a declarat Kulminski, în cadrul unei emisiuni de la N4.

Fostul consilier pentru politică externă al premierului Maia Sandu speră, totuși, că la mijlocul anului 2021 se va alătura echipei președintelui R. Moldova.

„Da, desigur. Chiar mi-aș dori acest lucru. Să vedem dacă îmi va propune și a doua oară această funcție. Eu sper că da”, a zâmbit Kulminski.

În cadrul aceleiași emisiuni, expertul a fost întrebat dacă l-a acționat în judecată pe liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, după ce acesta l-a numit „agent rus de influență”.

CITIȚI și Un deputat acuză faptul că în preajma premierului Sandu ar fi mai mulți „agenți ruși de influență”, iar unul dintre ei ar fi Kulminski. Igor Munteanu: „Speculații”

„L-am acționat în judecată, dar nu a fost dus până la capăt procesul. Nu au mai fost făcute asemenea declarații la adresa mea. Eu nu am ascuns că viziunile mele sunt de centru-dreapta, dar eu mă consider ca o persoană „centristă”. Eu tot timpul am crezut că în R. Moldova trebuie să avem o agendă incluzivă. Eu cred că în R. Moldova nu trebuie să avem străini. Toți trebuie să fie mândri că sunt cetățeni ai acestui stat. Aceasta trebuie să fie abordarea și la nivel de stat”, a spus fostul consilier pentru politică externă al Maiei Sandu.

Citește și: Kulminski îi răspunde lui Țîcu, după ce ultimul l-a acuzat că ar fi „agent rus de influență” din preajma Maiei Sandu: „Străbunii mei, împreună cu opt copii, au fost duși de regimul criminal stalinist în Siberia de două ori”

În opinia lui Kulminski, vorbitorii de limbă rusă trebuie să aibă acces la orice funcție de stat.

Citește și: Deputatul Țîcu nu se lasă, după ce a fost amenințat cu JUDECATA de Kulminski. „Stranie această agitație și asalt deșănțat al agenților „roșii” și al moldoveniștilor civici”

„Noi avem 25% de vorbitori de limbă rusă. Credeți că R. Moldova câștigă dacă ei vor pleca în alte state sau vor crea companii IT în SUA, Canada sau chiar Federația Rusă? Nu, pentru că acești oameni au fost educați în R. Moldova, s-a investit foarte mult în acești oameni și ei trebuie să lucreze aici. Astfel, toate căile trebuie să fie deschise către acești oameni, pentru orice funcție în stat. Dacă cineva consideră că asta înseamnă să fii agent de influență al Moscovei, atunci eu nu mai am întrebări la această persoană. Asta e o abordare europeană clasică. Eu cred că în R. Moldova problema integrării acestor oameni este una foarte importantă”, a conchis Kulminski.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md