05:02:31 17.04.2024
Stiri

Octavian Țîcu: „Comportamentul Ambasadei rusești în Chișinău și reacția NESIMȚITĂ a PSRM-ului arată ce ne așteaptă în următorii ani, dacă Dodon, agentul deconspirat al serviciilor secrete moscovite, va mai rămâne in fruntea R. Moldova”

Actualitate 26.10.2020 11:59 Vizualizări2562 Autor: Ziarul National
Octavian Țîcu: „Comportamentul Ambasadei rusești în Chișinău și reacția NESIMȚITĂ a PSRM-ului arată ce ne așteaptă în următorii ani, dacă Dodon, agentul deconspirat al serviciilor secrete moscovite, va mai rămâne in fruntea R. Moldova”


„Reacția Ambasadei Federației Ruse la onorarea ostașilor români de către reprezentanța diplomatică a României în R. Moldova dovedește încă o dată, dacă mai era nevoie, că acest stat nu și-a depășit statutul de ocupant”, a declarat candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la funcția de președinte, Octavian Țîcu.

Potrivit istoricului, Ambasada Rusiei nu pomenește nimic despre „miile de asasinate săvârșite de sovietici în Basarabia, nimic despre sutele de mii de deportați și morți în gulagurile sovieto-rusești, nimic despre foametea organizată, care a ucis alte sute de mii, nimic despre cum Stalin și Hitler și-au împarțit Europa ucigând împreună zeci de milioane de oameni”.

„După cum era de așteptat, PSRM-ul lui Igor Dodon a sărit să se ralieze poziției rusești, condamnând și jignind nefondat Ambasadorul României în R. Moldova, uitând, asemeni rușilor, de sprijinul necondiționat acordat de România cetățenilor noștri”, precizează Octavian Țîcu.

Aceste atacuri grosolane se vor intensifica în următoarea perioadă, dacă alegerile prezidențiale vor fi câștigate de Igor Dodon, avertizează Octavian Țîcu.

„Comportamentul Ambasadei rusești în Chișinău și reacția nesimțită a PSRM-ului arată cam ce ne așteaptă în următorii ani, dacă Igor Dodon, agentul deconspirat al serviciilor secrete moscovite, va mai rămâne in fruntea R. Moldova. Ținta Rusiei și a matrioștilor sale din R. Moldova nu va fi „parcursul european”, ci identitatea ROMÂNEASCĂ a Basarabiei. Dacă noi, cei care simțim și ne dorim revenirea în granițele României, nu ne vom mobiliza pentru a-l debarca pe Dodon, atunci vom ajunge să nu ne putem plânge nici morții”, a punctat politicianul.

Amintim că Ambasada Federației Ruse la Chișinău a lansat un atac fără precedent la adresa Ambasadei României în R. Moldova, după ce diplomații de la București au comemorat în cimitirele din stânga Prutului ostașii români care au murit în cel de-al Doilea Război Mondial în lupta pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupația sovietică. Moscova acuză Bucureștiul de „cinism” atunci când își comemorează eroii, amintind că România a luptat o perioadă alături de germani în cel de-al Doilea Război Mondial, fără să amintească, însă, despre înțelegerile sovieto-naziste dintre Stalin și Hitler de mai înainte, din 1939.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md