21:41:24 12.04.2021
 
Stiri

VIDEO // Decizia de a institui STARE de URGENȚĂ în R. Moldova, atacată la Curtea Constituțională: „Am fost trași pe sfoară de majoritatea Dodon - Șor”

Actualitate 07.04.2021 11:40 Vizualizări2748 Autor: Ziarul National
VIDEO // Decizia de a institui STARE de URGENȚĂ în R. Moldova, atacată la Curtea Constituțională: „Am fost trași pe sfoară de majoritatea Dodon - Șor”


Hotărârea Parlamentului din 31 martie curent prin care în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pentru două luni, în perioada 1 aprilie - 30 mai curent, este neconstituțională, afirmă liderul Partidului Unității Naționale (PUN), deputatul Octavian Țîcu.

Legislatorul anunță că va depune astăzi o sesizare la Curtea Constituțională, solicitându-le magistraților să spună dacă această decizie încalcă mai multe articole din Constituția R. Moldova.

Printre argumentele enumerată astăzi de Octavian Țîcu, în cadrul unei conferințe de presă, ideea instituirii stării de urgență a fost lansată de un guvern interimar, iar proiectul a fost depus în Parlament de către trei deputați socialiști, deși Constituția stabilește clar cine poate solicita astfel de lucruri - un guvern plenipotențiar sau Președinția.

„Aceasta a fost o găselniță prin care am fost trași pe sfoară de actuala guvernare Dodon - Șor. (...) Suntem în a șaptea zi a stării de urgență și noi nu vedem nicio schimbare majoră. Schimbări de urgență înseamnă restricții de circulație, pachet adoptat în privința pagubelor și dificultăților financiare legate de starea de urgență, înseamnă vaccinare masivă etc.”, a declarat Țîcu.

În opinia deputatului, o asemenea decizie creează „un precedent periculos”, iar Curtea Constituțională ar trebui să examineze sesizarea sa în paralel cu cea a președintei Maia Sandu privind constatarea circumstanțelor de dizolvare a actualului Parlament.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 07.04.2021 12:07

Esenta "starii de urgenta" - 5) interzicerea desfășurării adunărilor, manifestațiilor publice și a altor acțiuni de masă (Hotarirea Parlamentului privind declararea stării de urgență Nr. HP49/2021 din 31.03.20215), 6. Se interzice desfăşurarea adunărilor, întrunirilor, manifestaţiilor publice, mitingurilor şi a altor acţiuni de masă (Dispozitia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova nr. 1 din 1 aprilie 2021).

Verde-n ochi 07.04.2021 14:18

Exact!Si aceasta decizie-santaj o vad ca, este asa cum este,chiar si acei cu judecata magareasca.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md