22:15:49 06.12.2022
Stiri

DOC // Dreptate pentru PUN, care a fost AMENDAT pentru arborarea TRICOLORULUI în fața sediului formațiunii: „E legal să porți tricolorul în piept și în suflet”

Actualitate 11.08.2020 11:00 Vizualizări1686 Autor: Ziarul National
DOC // Dreptate pentru PUN, care a fost AMENDAT pentru arborarea TRICOLORULUI în fața sediului formațiunii: „E legal să porți tricolorul în piept și în suflet”


Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus încetarea procesului contravențional în privința Partidului Unității Naționale (PUN), pentru că a arborat tricolorul românesc pe sediul formațiunii. PUN a fost reclamat la procuratură pentru arborarea tricolorul românesc de către Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, care este asociată PSRM. Astfel, formațiunea unionistă a fost amendată, doar că amenda a fost contestată în instanța de judecată de către vicepreședintele și juristul PUN, Ion Cobîșenco.

Potrivit lui Cobîșenco, instanța a decis că „e legal să porți tricolorul în piept și în suflet”.

„Unii văd ciobul din ochiul altuia, dar nu văd bârna din propriul ochi. Cam aici se rezumă acțiunile unei așa-zise „mișcări”, care promovează deschis valorile și interesele Rusiei și nu ezită în schimb să atace forțele unioniste. Un exemplu elocvent ar fi sesizarea adresată forțelor de ordine a acestei organizații (căreia nu-i voi face reclamă), prin care se plânge că PUN ar fi arborat ilegal drapelul de stat al României la ușa sediului de partid. În schimb, ei se fac că plouă atunci când trec pe lângă Centrul cultural rus, acolo unde flutură falnic steagul ocupanților; nu observă atunci când ditamai președintele R. Moldova schimonosește și profanează simbolurile de stat, le reproduce în funcție de anturaj. Da, acel președinte care se declară cel mai vrednic enoriaș al Bisericii Ortodoxe, iar cu prima ocazie elimină crucea din ciocul vulturului imprimat pe stemă. Totuși, această „mișcare” duplicitară crede că mizeria pe care o varsă asupra istoriei va fi ignorată, doar pentru că ei reprezintă ultima verigă a lanțului trofic creat de Kremlin”, menționează Cobîșenco.

Sursa citată a mai adăugat că drapelul României va rămâne arborat în fața sediului PUN.

„Sperăm că cel puțin instanța de judecată îi va trezi la realitate pe acești „activiști”. Drapelul României va rămâne arborat în fața sediului PUN, pentru că noi nu ne uităm istoria, ne cunoaștem și respectăm rădăcinile și vom lupta până în pânzele albe pentru ca adevărul să triumfe, iar vânzătorii de neam și Țară să se facă neauziți”, a conchis vicepreședintele formațiunii unioniste.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md