18:56:56 17.06.2024
Stiri

Octavian Țîcu, îndemnat să plece: Biroul Politic al PUN i-a cerut DEMISIA și a convocat Congresul extraordinar al formațiunii

Actualitate 10.12.2021 21:02 Vizualizări5984 Autor: Ziarul National
Octavian Țîcu, îndemnat să plece: Biroul Politic al PUN i-a cerut DEMISIA și a convocat Congresul extraordinar al formațiunii Facebook


Membrii Biroului Politic al Partidului Unității Naționale (PUN) i-au cerut astăzi lui Octavian Țîcu să demisioneze din funcţia de președinte al formațiunii, scrie Deschide.MD.

Totodată, în cadrul ședinței conducerii formațiunii, s-a decis convocarea Congresului extraordinar al partidului. Acesta ar urma să aibă loc peste o săptămână, pe 18 decembrie.

Motivele care au stat la baza acestei decizii țin de rezultatul slab obținut în cadrul scrutinului parlamentar din 11 iulie 2021, dezbinarea partidului și managementul defectuos.

În cadrul Congresului urmează să fie examinată activitatea lui Țîcu în fruntea partidului. La fel, ar urma să fie acordat un vot de neîncredere actualului președinte al formațiunii.

Recent, Țîcu a fost revocat și din funcția de președinte al Filialei R. Moldova a Partidului Mișcarea Populară (PMP) din România, fondat de Traian Băsescu.

Octavian Țîcu a fost ales în calitate de președinte al PUN pe 7 decembrie 2019. Candidatura acestuia a fost susținută de marea majoritate a participanților al celui de al doilea Congres extraordinar al formațiunii politice. Ulterior, Țîcu a candidat la șefia capitalei și la prezidențialele de anul trecut, dar a obținut un rezultat foarte slab. PUN a dezamăgit și la alegerile parlamentare anticipate de vara aceasta. PUN a obținut 0,45% sau 6 646 de voturi.

PUN este un partid politic de centru-dreapta din R. Moldova, care promovează idealul unității naționale românești prin reunificarea R. Moldova cu România, integrarea în Uniunea Europeană și aderarea la NATO. Până la Țîcu, președintele executiv al partidului a fost Anatol Șalaru. De asemenea, pe 25 iunie 2017, fostul președintele al României, Traian Băsescu, a fost numit președinte de onoare al formațiunii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md