01:22:27 20.07.2024
Stiri

Nicolae Negru, despre sesizarea depusă la CC de către liderul PUN: „Octavian Țîcu și-a asumat o misiune complicată. Este evident că ALIANȚA Dodon-Șor-Plahotniuc a votat starea de urgență pentru a amâna dizolvarea Parlamentului, dar...”

Actualitate 07.04.2021 16:41 Vizualizări2553 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre sesizarea depusă la CC de către liderul PUN: „Octavian Țîcu și-a asumat o misiune complicată. Este evident că ALIANȚA Dodon-Șor-Plahotniuc a votat starea de urgență pentru a amâna dizolvarea Parlamentului, dar...”


Curtea Constituțională (CC) ar putea constata unele abateri de la legislație în ceea ce privește instituirea stării de urgență de către majoritatea PSRM-Partidul „ȘOR”, însă sunt șanse minime ca decizia să fie anulată până la 30 mai. De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, după ce liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, a contestat la Înalta Curte hotărârea Parlamentului privind instituirea stării de urgență pentru 60 de zile.

„Octavian Țîcu și-a asumat o misiune complicată. El atacă pe două direcții: pe cea a procedurilor, pe care le consideră încălcate, și pe cea a conținutului, considerând că restricțiile stabilite de Parlament nu corespund gradului de necesitate în cazul unei stări de urgență, adică există o diferență între formă și conținut. Nu exclud ca CC să constate că există unele abateri de la procedurile stabilite de legislație în ce privește instituirea stării de urgență, dar accentul se va pune, credem noi, pe necesitatea acesteia. Când mor oameni, procedurile contează mai puțin”, a menționat Nicolae Negru.

Citește și: VIDEO // Decizia de a institui STARE de URGENȚĂ în R. Moldova, atacată la Curtea Constituțională: „Am fost trași pe sfoară de majoritatea Dodon - Șor”

Editorialistul nostru a precizat că lui Octavian Țîcu îi va fi complicat să demonstreze că nu era nevoie de instituit starea de urgență.

„Lui Țîcu îi va fi imposibil să demonstreze că starea de urgență nu era necesară, deoarece aceasta fusese recomandată ceva mai înainte de Consiliul Suprem de Securitate. Rămâne să-i convingă pe magistrați că restricțiile nu sunt conforme stării de urgență, ceea ce iarăși nu va fi simplu, căci e vorba despre un punct de vedere subiectiv, strictețea măsurilor e la latitudinea Comisiei pentru Situații Excepționale”.

În același timp, Nicolae Negru spune că este evident că majoritatea parlamentară încearcă să tragă de timp și să amâne cât mai mult dizolvarea Parlamentului.

„Este evident pentru toată lumea că alianța Dodon-Șor-Plahotniuc a votat starea de urgență pentru a amâna dizolvarea Parlamentului, dar dacă ea (alianța) va veni cu cifre care atestă creșterea numărului de infectări sau morți în perioada respectivă, înclin să cred că magistrații nu vor anula decizia majorității deputaților”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md