05:20:08 17.04.2024
Stiri

Răsturnare de situație în privința înregistrării lui Octavian Țîcu în cursa electorală PREZIDENȚIALĂ. „Și s-a făcut DREPTATE. Am depăşit 16 mii de semnături în 18 raioane”

Actualitate 05.10.2020 11:26 Vizualizări2544 Autor: Ziarul National
Răsturnare de situație în privința înregistrării lui Octavian Țîcu în cursa electorală PREZIDENȚIALĂ. „Și s-a făcut DREPTATE. Am depăşit 16 mii de semnături în 18 raioane”


Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile prezidențiale, Octavian Țîcu, are toate șansele să figureze în buletinele de vot la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie, după ce a demonstrat membrilor Comisiei Electorale Centrale (CEC) că a acumulat numărul necesar de semnături.

„Și s-a făcut dreptate. Aşa cum anunțam ieri, am mers la CEC pentru a ne face dreptate în urma notei informative care mă discalifica din campania prezidențială. Am avut parte de deschiderea totală a CEC-ului pentru verificarea listelor şi procesarea semnăturilor considerate eronate. S-a lucrat până aproape de miezul nopții, timp în care s-au depistat numeroase lacune ale sistemului şi greşeli umane la completarea listelor”, a declarat acum câteva minute Octavian Țîcu.

Astfel, liderul PUN susține că are semnăturile necesare pentru a figura în buletinele de vot.

Citește și: VIDEO // Precedentul care DEMONSTREAZĂ că baza de date a CEC ar avea FISURI, ceea ce poate influența votul la prezidențiale. „Dacă s-au admis asemenea greșeli grave la 20 000 de semnături, atunci ce să mai spunem de numărarea a 2 000 000 de voturi”

„Vă informez că am depăşit 16 mii de semnături în 18 raioane, pe care, din lipsă de timp, le-am selectat pentru verificare. Ne vom prezenta la şedinţa CEC din această seară, unde avem toate speranțele că vom fi înregistrați. Mulțumesc susținătorilor care în aceste zile şi-au manifestat susținerea şi m-au încurajat. Acest fapt a jucat un rol important pentru noi şi pentru guvernare, care sper că a înțeles multe despre puterea noastră”, a conchis Octavian Țîcu.

Citește și: UNIONISTUL Octavian Țîcu NU a fost admis în cursa electorală prezidențială. „Regimul Dodon m-a ELIMINAT. Nu m-am gândit că regimul de guvernare poate fi așa TICĂLOS”

Amintim că președintele PUN a fost informat vineri-seară că nu va fi admis în cursa prezidențială, deoarece grupul său de inițiativă nu ar fi prezentat minimum 15 000 de semnături necesare, colectate din 16 unități teritorial-administrative. Țîcu declara că în spatele neadmiterii sale în cursa electorală ar sta „regimul Dodon”. Ulterior, Țîcu și echipa sa au mers la CEC pentru a verifica listele cu semnături.

CEC urmează să decidă astăzi dacă Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă vor fi admiși în cursa electorală prezidențială.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md