12:33:27 22.10.2021
Stiri

Președintele Băsescu le-a acordat DISTINCȚII lui Vlad Filat, deputatei Maria Ciobanu și scriitorului Iulian Filip

Politică 25.11.2014 16:05 Vizualizări4658 Autor: Ziarul National
Președintele Băsescu le-a acordat DISTINCȚII lui Vlad Filat, deputatei Maria Ciobanu și scriitorului Iulian Filip


Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marți, 25 noiembrie, decretul de decorare a președintelui Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat.

Potrivit decretului, distincția se acordă „în semn de înaltă apreciere a întregii activităţi pusă în slujba dezvoltării, pe multiple planuri, a relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, pentru abnegaţia cu care a promovat valorile democraţiei şi parcursul european al Republicii Moldova”.

Astfel, președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” - în grad de Mare Cruce liderului PLDM Vladimir Filat, se arată într-un comunicat de presă al administrației prezidențiale.

De asemenea, la propunerea făcută de consilierul prezidențial Anca-Ileana Ilinoiu, șef al Departamentului Politică Externă al Administrației Prezidențiale, președintele României a acordat distincții deputatului liberal-democrat Maria Ciobanu și scriitorului Iulian Filip.

„Astfel, în semn de înaltă preţuire a abnegaţiei şi dăruirii cu care au contribuit la formarea tinerei generaţii din Republica Moldova, pentru implicarea constantă în promovarea limbii române şi valorilor democratice, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” - în grad de Ofiţer doamnei Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, și domnului Iulian Filip, scriitor”, se mai arată în comunicatul Președinției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

gvuyhgv 25.11.2014 16:31

păi da.. ia acordat o coroană de țigări..

Veaceslav 25.11.2014 16:34

da..chiar.. Băsescu a avut cele mai bune relatii cu Partidul Liberal,dar cu Filat le-a avut de nevoie,doar ca sa sustina parcursul european al MD ca de altfel...

#Cameron 25.11.2014 16:58

Bravo Domnule: Tu cinti la contrabas cu Plaha la trompeta ) eu votez cu cel curat partid, stiti voi care, din alinata, si nu a acestor 2 insi

ion 25.11.2014 23:37

Basescu decoreazape Filat ,deputatii ,caruia in 2010 au votat impotriva initiativei PL ,care ar consta in obligativitatea cunoasterei de catre deputati a limbii romane . Uitat-va in stenograma din mai 2010 a Parlamentului ..

ion 25.11.2014 23:42

S-o pozorit tare Basescu ,inainte de plecare .Pacat,v-a pleca in istorie ca unul ,care a decorat contrabandisti si premieri demisi pentru trafic de influienta.Imi pare rau ca l-am votat. Iertati-ma !

"Stapanul" si-a decorat "slujile" sale vasale, pe "TRADATORII" INDEPENDENTEI NATIONALE a RM 26.11.2014 06:58

Basescu s-a "luptat" 10 ani ca sa NIUMICEASCA orice urma de MOLDOVA, de Stat MOLDOVENESC, de popor al Moldovei, de natiune CIVICA MOLDAVA. Si a facut acest lucru cu ajutorul "TRADATORILOR" Independentei Nationale a Natiunii Moldave si a Suveranitatii Statale a R.Moldova, adica a SFINTEI LIBERTATI cucerite de moldovenii de Est dupa circa 500 de ani de neintrerupte OCUPATII imperiale si "fratesti". "Fratele mai mare" roman in "poftele" sale e la fel de EXPANSIONIST, NEOCOLONIAL si NEOIMPERIALIST ca cel rus. Deosebirea e ca RO nu poate prin forta armelor sa-i cucereasca pe streaini si si de 150 de ani ii "cucereste", ii "ocupa" si ii folosesc in interesele eleitei nesatioaase de pe Dambovita pe "fratii" moldoveneni, transiolvaneni etc. - prin tactica "smechera" a aza-ziselor "uniri" la fel de "MORTALE" si asupritoare. Prin "unire" a fost sters de pe harta Principatul Moldovei la 1859 si republica Democeratica Moldoveneasca - in 1918 si tot prin "unire" se doreste NIMICIREA, "caderea de pe harta" si a R.Moldova si reintslarea REVANSARDA a jugului neocolonial romanesc in provincia Basarabia, reconstituirea in hotarele sale de pana la infrangerea fascismului - a micro-impereiului asupritor de "frati" - Romania Mare, care in 1942 ajunsese paana la Bug, Crimeea si Cauzazul de Nord si de unde "urmasii" Romei sclavagiste si-au adus in Romania 100.000 de "sclavi" din randurile rusilor, ucrainenilor, azerilor, georgienilor, calmacilor, evreilor cazuti in plen. Pana la 23 august 1944 romanii "DOMNI" se dezvatase sa lucreze - orice roman putea sa-si aduca zilnic din Lagarele de munca ale prizonierilor ca sa-i munceasca in gospodarie, pe camp, ateliere etc. la cele mai grele munci atatea "sclavi" cati dorea. Azi Ro din nou viseaza la prosperitate cu "bratele basarabenilor si mintea romanului", din nou cere "unirea", cere sa i se dea "colonia" Basarabia pe mainele ei. Cei decorati evident ca au depus "eforturi" si au "merite" vizavi de "proiectul de tara" al Statului Roman legate de "marea unire", ce se asteapta sa se produca pana in 2018 - evident cu sprijinul ce l-au oferit si probabiol il vor oferi cei decorati si dupa alegerile din 30 noiembrie. Banuiam ca orice partid cu titulatura "liberala" este si "unionist", mai putin credeam de PLDM. Are de gand Filat si PLDM sa fie cel care sa realizeze noua "mare unire"?

Medalii pentru "placinte" si placintari, de "covrigari" s-a uitat 26.11.2014 07:33

Interesant de unde in RO se stie de scriitorul Iulian Filip, daca cartile sale nu le vezi nici in librariile din RM, dar nu in cele din RO. Cunoaste cineva "operele alese" ale medaliatului? A scris el odata niste poezii despre "placintele cu marar" si iata ca traditia se respecta - daca nu "cu iaurt si gogosele te facui vornic , misele", apoi se poate merge la Cotroceni si cu "placintele", mai ales cu "marar" - probabil o slabiciune a lui Basescu. Riki Ardezeanu, Nicu Tarna, Ion Palade, orchestra "Lautarii" si alti "unionisti" ar trebui de urgenta sa includa in repretuarul lor catece "unioniste" despre "placinte" - caci "UNIREA" se va face cu vin si cu "PLACINTE", insusi "unirea" seamana mai multa cu o mare-mare "placinta".

ELECTORATUL va alege "aparatrori" sau "tradatori" ai INDEPENDENTEI NATIONALE a RM? 26.11.2014 07:43

Romania pe fata, DESCHIS - CORUPE scriitorii si partidele din R.Moldova in folosul INTERESELOR sale NELOIALE, EXPANSIONISTE ANTI-STATUL si NATIUNEA R.Moldova. Imaginati-va sa se produca acest lucru in SUA, Israel, Marea Britanie etc., in care un lider de partid de guvernamant sa fie decorat de statele "NEPRIETENE" fata de Independenta, existenta pe harta a SUA, Israelului sau Marii Britanii. Este R.Moldova un stat PARTIAL LIBER sau deja aproape in intregime OCUPAT? Cine in vitorul parlament va reprezenta INTERESELE "UNIONISTE" ale Romaniei si cine va apara SECURITATEA NATIONALA a R.Moldova, existenta si dupa anul 2018 a Statului si a natiunii LIBERE de orice ocupatie a R.Moldova?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md