04:07:53 25.06.2021
 
Stiri

Oficiali de la Bruxelles le cer lui Lupu și Leancă să se RETRAGĂ din cursa electorală

Politică 21.10.2016 13:00 Vizualizări6618 Autor: Ziarul National
Oficiali de la Bruxelles le cer lui Lupu și Leancă să se RETRAGĂ din cursa electorală


Grupul Partidului Popular European a cerut ca toate partidele politice proeuropene din R. Moldova să prezinte un candidat comun la viitoarele alegeri prezidențiale la 30 octombrie.

„Acele partide politice din Moldova care văd viitorul țării lor în asociere cu UE trebuie să se consolideze pentru a susține un singur candidat. Există indicii clare că Maia Sandu are cea mai mare încredere în societate”, au declarat Sandra Kalniete, vicepreședinta Grupului PPE pentru vecinătatea estică și extindere, Cristian Preda, purtătorul de cuvânt al grupului PPE pentru afaceri externe, și Laima Andrikienė membru al Comisiei pentru Afaceri externe.

„Cerem celorlalte partidele proeuropene să se retragă din cursa prezidențială și să își încurajeze susținătorii să voteze pentru candidatul comun”, au insistat aceștia.

Laima Andrikienie a explicat în continuare că „Maia Sandu a fost candidatul din cursă cu cele mai înalte referințe pentru combaterea corupției și implementarea reformelor urgente de care Moldova are nevoie atât de mult”.

Cristian Preda a insistat de asemenea asupra corectitudinii viitorului scrutin. „Este esențial ca viitoarele alegeri prezidențiale să fie libere și corecte. Noi în UE, urmărim cu atenție orice abateri ale procesului electoral și ne așteptăm ca autoritățile să nu tolereze nicio tentativă de fraudă, în special în regiuni” a spus el.

Toți cei trei au făcut parte din delegația Grupului PPE care a vizitat în această săptămână R. Moldova. În cadrul misiunii au avut loc întâlniri cu ambasadorii europeni în R. Moldova, președintele și premierul R. Moldova, reprezentanți ai ONG-urilor, precum și reprezentanți ai Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Amintim că atât Marian Lupu, cât și Iurie Leancă optează în această campanie pentru apropierea R. Moldova de UE.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Dragos 21.10.2016 13:43

Lupoaiec ca Lupoaie! Nu se va retrage in padure, pentru ca face parte din Lupanarul Mafiot. Dar nimicarnita Leanca de ce nu deschide ochii la realitate? De ce aceasta coptura galbena de pro-european nu iese din cursa? De ce libidinosul Leanca face jocul Primadonei devalizarilor?

Daniel 21.10.2016 14:24

Ei nu au nici un drept să o facă, mai ales că Lupu e membru al socialistei europene, și nu are treabă deloc cu partidul european..

HOTUL 21.10.2016 15:28

Lupul este membru al hotilor..Adevarul este, ca si in Europa ,unde este la guvernare PD-ul este coruptie si regiunile sunt mai sarace .Sunt de 10 ani peste hotare si stiu ce spun.

realist 21.10.2016 15:45

Cel mai pro-european candidat e Marian Lupu. El e pe locul doi in sondaje dupa Dodon. Logic ar fi sa se retraga ceilalti si sa-l sustina pe dinsu

Mos Zaharia 21.10.2016 16:11

Am inteles ca Putin i-a cerut lui Maia Sandu sa se retraga in favoarea lui Dodon )))

Sandu Miron 21.10.2016 17:23

Da cine sunt acesti din PPE ? Nu prezinta autoritae la noi in tara, cu ce au ajutat ei la dezvoltarea Moldovei?

Sandu Miron 21.10.2016 17:23

Da cine sunt acesti din PPE ? Nu prezinta autoritae la noi in tara, cu ce au ajutat ei la dezvoltarea Moldovei?

Andrei 21.10.2016 19:19

PPE este Prtidul majoritar din UE. Din acest partid fac parte J.C. Juncher. D. Tisk. A. Merchel şi alţi conducători ai UE. Dacă mesajul lor nu va fi auzit la Chişinău, viitorul realţiilor Moldovei cu UE va fi în ceaţă. Iar atacul propagandistic efectuat pe PD prin lacheii săi de serviciu (Burlac, Reniţă, Traianus, etc.), care se hrănesc la treuca PD-lui şi nu au nimic sfânt îi ei, este o adevărată prostie care dăunează Ţării.

Radion 21.10.2016 19:55

Mesajul eurodeputaţior şi a conducerii UE este unul foarte clar. Dar mă îndoiesc că va fi luat în censideraţie. Dacă adevăratul lider al PD-lui scapă puterea, viitorul lui e sub mare întrebare. De acea el împarte premii naţionale, bani, alte avantaje la toţi care pot vocifera bîrfe despre Maia Sandu şi alte personalităţi marcante antioligarhice.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md