23:10:29 06.12.2022
Stiri

Oficiali de la Bruxelles le cer lui Lupu și Leancă să se RETRAGĂ din cursa electorală

Politică 21.10.2016 13:00 Vizualizări6948 Autor: Ziarul National
Oficiali de la Bruxelles le cer lui Lupu și Leancă să se RETRAGĂ din cursa electorală


Grupul Partidului Popular European a cerut ca toate partidele politice proeuropene din R. Moldova să prezinte un candidat comun la viitoarele alegeri prezidențiale la 30 octombrie.

„Acele partide politice din Moldova care văd viitorul țării lor în asociere cu UE trebuie să se consolideze pentru a susține un singur candidat. Există indicii clare că Maia Sandu are cea mai mare încredere în societate”, au declarat Sandra Kalniete, vicepreședinta Grupului PPE pentru vecinătatea estică și extindere, Cristian Preda, purtătorul de cuvânt al grupului PPE pentru afaceri externe, și Laima Andrikienė membru al Comisiei pentru Afaceri externe.

„Cerem celorlalte partidele proeuropene să se retragă din cursa prezidențială și să își încurajeze susținătorii să voteze pentru candidatul comun”, au insistat aceștia.

Laima Andrikienie a explicat în continuare că „Maia Sandu a fost candidatul din cursă cu cele mai înalte referințe pentru combaterea corupției și implementarea reformelor urgente de care Moldova are nevoie atât de mult”.

Cristian Preda a insistat de asemenea asupra corectitudinii viitorului scrutin. „Este esențial ca viitoarele alegeri prezidențiale să fie libere și corecte. Noi în UE, urmărim cu atenție orice abateri ale procesului electoral și ne așteptăm ca autoritățile să nu tolereze nicio tentativă de fraudă, în special în regiuni” a spus el.

Toți cei trei au făcut parte din delegația Grupului PPE care a vizitat în această săptămână R. Moldova. În cadrul misiunii au avut loc întâlniri cu ambasadorii europeni în R. Moldova, președintele și premierul R. Moldova, reprezentanți ai ONG-urilor, precum și reprezentanți ai Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Amintim că atât Marian Lupu, cât și Iurie Leancă optează în această campanie pentru apropierea R. Moldova de UE.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md