00:02:09 26.06.2024
Stiri

Leancă, REPLICĂ pentru deputatul Slusari, care a cerut dosar penal pe numele său în legătură cu frauda bancară: „Aberații politice debitate de diletanți...”

Anticorupție 25.07.2019 15:40 Vizualizări2568 Autor: Ziarul National
Leancă, REPLICĂ pentru deputatul Slusari, care a cerut dosar penal pe numele său în legătură cu frauda bancară: „Aberații politice debitate de diletanți...”


Fostul premier Iurie Leancă, care a fost acuzat astăzi de președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din R. Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, că s-ar face vinovat de deposedarea statului de pachetul de control la Banca de Economii Moldovei, reacționează și spune că s-ar urmări „denigrarea” sa.

„Constat că această „comisie de anchetă” are un singur obiectiv: „validarea” acuzațiilor politice nefondate și denigratoare de ani de zile împotriva mea. Nu îi interesează dovezile, argumentele și probele prezentate, așa cum nu-i interesează nici elucidarea, în esență, a ceea ce s-a întâmplat în sistemul bancar”, a menționat fostul premier.

Citește și: DOC // Comisia de anchetă pentru elucidarea devalizării sistemului bancar cere Procuraturii Generale pornirea unui DOSAR PENAL. Este vizat ex-premierul Iurie Leancă

Acesta a mai adăugat că a insistat să dea declarații la Comisie și că intenția acesteia este de a denigra numele său.

„Oare nu e ciudat că, la o distanță de doar o oră de la așa-zisele audieri de astăzi din comisie (la care, de fapt, m-am autoinvitat – invitația lor mi-a venit ieri după ce am sunat eu un membru al comisiei) unde cei mai mulți membri păreau dezinteresați și nici nu prea au adresat întrebări, au și înaintat un demers la Procuratura Generală?! Aceasta este încă o dovadă clară că aveau acuzațiile făcute din timp și scenariul de linșaj și denigrare merge „по плану”… Apropo, nu este oare imixtiunea politicului în justiție atunci când un grup de deputați, fără măcar să finalizeze Raportul, dă indicații Procuraturii Generale să deschidă dosar penal”, se întreabă Iurie Leancă.

Sursa citată a mai adăugat că își dorește foarte mult să se afle adevărul despre frauda bancară.

„Îmi doresc mai mult ca oricare membru al acestei comisii, mai mult ca oricare politician aflat la putere sau în opoziție, ca frauda bancară să fie elucidată și în acest sens am fost eu cel care a chemat compania Kroll să investigheze furtul din sistemul bancar. Și chiar îmi doresc ca organele de anchetă, comisiile rogatorii să conducă investigații oneste și profesioniste, nu aberații politice debitate de diletanți...”, a conchis Leancă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md