05:57:53 14.06.2024
Stiri

Leancă, despre Blocul „ACUM”. „Nu înțeleg pentru ce au mai venit în Parlament”

Politică 28.03.2019 10:33 Vizualizări2675 Autor: Ziarul National
Leancă, despre Blocul „ACUM”. „Nu înțeleg pentru ce au mai venit în Parlament” facebook


Proaspătul candidat al formațiunii „Pro România” la alegerile europarlamentare din luna mai, vicepremierul în exercițiu Iurie Leancă, crede că reprezentanții Blocului „ACUM”, care au acces în Parlament cu 26 de deputați, au un comportament „alogic”.

Potrivit vicepremierului, reprezentanții PAS și PPDA greșesc că nu se așează la masa de negocieri cu Partidul Democrat, care este de orientare proeuropeană.

„Aștept să văd noua coaliție, să văd care sunt prioritățile lor. Regret că cei care s-au autodefinit ca forțe proeuropene nu încearcă să se așeze la masa de discuții cu PD, care la fel e de orientare proeuropeană. Să vadă care vor fi măcar pașii viitori comuni. Dacă nu reușesc, atunci cineva va fi de vină. Dar în momentul în care tu spui că „sub nicio formă nu discut”, nu înțeleg, pentru ce au venit ei în Parlament? Aceasta iar va complica relația noastră cu UE, găsesc alogic comportamentul acestor proaspăt proeuropeni”, a declarat Leancă într-un interviu pentru Tv8.

Acesta a mai adăugat că va renunța la viața politică din R. Moldova, chiar dacă va ajunge în Parlamentul European.

„În cazul în care ajung să fiu deputat în PE, de regulă, acolo petreci o săptămână din lună. Obiectivul meu este să ajutăm R. Moldova să-și regăsească locul ei firesc în sânul UE. Nu am participat la alegerile parlamentare, nici nu am pretins să fiu în coaliția majoritară. Eu voi continua activitatea în partidul pe care l-am creat cu colegii, dar tribuna europeană îți oferă posibilitatea să acționezi în interesul cetățenilor”, a adăugat sursa citată.

De menționat că fostul premier Leancă va fi al patrulea în lista formațiunii „Pro România”, condusă de Victor Ponta, la alegerile europarlamentare. Sondajele arată că cel puțin trei reprezentanți ai „Pro România” au șanse să acceadă în PE. Cum Victor Ponta a anunțat că va rămâne în Parlamentul României, Iurie Leancă are mari șanse să fie primul cetățean din R. Moldova care va fi europarlamentar.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md