23:25:10 06.12.2022
Stiri

Leancă readuce în discuție ROȘIILE în care ar fi specialist Slusari. Acesta a prezentat Hotărârea Guvernului privind acordarea garanțiilor de stat și a împânzit-o cu „pătlăgele”. „Cred că mai departe discutăm în instanță”

Partide/Comunicate 15.08.2019 14:35 Vizualizări2274 Autor: Ziarul National
Leancă readuce în discuție ROȘIILE în care ar fi specialist Slusari. Acesta a prezentat Hotărârea Guvernului privind acordarea garanțiilor de stat și a împânzit-o cu „pătlăgele”. „Cred că mai departe discutăm în instanță”


„Nu răspunde nebunului după nebunia lui, ca să nu semeni și tu cu el. Răspunde-i, însă, nebunului după nebunia lui, ca să nu se creadă înțelept. O spune Sfânta Scriptură în Cartea Proverbelor. Ar fi bine ca și domnul Slusari să mai învețe ceva din Ea și nu doar din propaganda partidului din care face parte.

Ce fel de om trebuie să fii ca să induci lumea în eroare, să manipulezi, să acuzi, să minți cu nerușinare că nu am solicitat administrare specială la cele trei bănci, când în Hotărârea Guvernului, la punctul 2, scrie negru pe alb că garanțiile de stat produc efecte juridice abia când BNM va institui administrarea specială asupra băncilor”, scrie fostul premier Iurie Leancă într-o postare pe Facebook, după ce președintele Comisiei pentru investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, a cerut Procuraturii Generale să pornească urmărirea penală pe numele său.

Leancă afirmă că Hotărârea Guvernului, la Punctul 6, prevede foarte clar pe ce anume va cheltui administrarea specială a băncilor creditul acordat de BNM și garantat de stat. „Așa că, vă rog mult, nu mai intoxicați opinia publică precum că Hotărârea de Guvern ar fi admis acele fluxuri de capital interbancare. Sper că aceste roșii îl vor face pe Slusari să citească mai atent Hotărârea Guvernului. (imagine atașată)”.

Citește și: Schimb de REPLICI ACIDE între Leancă și Slusari: „Când pui un agronom să „investigheze” o fraudă bancară, riști ca pe câmpul de infractori să pună sperietori”; „Spre deosebire de unii, eu niciodată n-am fost „legumă” în nicio funcție”

Fostul premier crede că dacă cineva a încălcat prevederile Hotărârii de Guvern sau secretul de stat sub care a fost pusă această Hotărârea (anume pentru a preveni ceea ce se invocă ), atunci să fie tras la răspundere. Dar de ce să investigheze pe fond problema, când se pot limita la declarații politice aberante? În comparație cu acest agronom, nivelul de cunoaștere a limbii engleze mi-a permis să am discuții și cu FMI, și cu Banca Mondială, experții cărora spuneau foarte clar că acordarea garanțiilor de stat era, practic, unica soluție pentru a rezolva criza din sistemul bancar.

Încercați să angajați un traducător care să vă spună ce este indicat în această notă tehnică emisă de FMI și BM în iunie 2014 după o analiză riguroasă de aproape jumătate de an pe sistemul bancar din Moldova, dacă nu mă credeți pe mine. (imagine atașată).

Nu știu cu ce facultate de drept se laudă domnul în cauză, dar cu siguranță a chiulit sau visa la roșii în timpul lecției în care se învăța că Hotărârile Curții Constituționale devin legi și trebuie respectate.

Poate aceste „pătlăgele” îl vor face să atragă atenția asupra prevederilor constituționale (Hotărârea CC nr.29/2013), care spun că este inadmisibil ca o comisie de anchetă să facă orice declarații publice prin care se aduc unor persoane concrete acuzații grave, care nu sunt probate în cadrul unor proceduri strict reglementate de lege. (imagine atașată)

Aceste acțiuni iresponsabile ale dumneavoastră, dle Slusari, îmi dau din start câștig de cauză în instanță nu doar mie (pe spatele căruia vreți să vă faceți capital politic, pentru că încercați să demonstrați prin minciuni, vezi Doamne, că ex-prim-ministrul Leancă se face responsabil de toate, dar și unora, care într-adevăr se fac vinovați).

Dar așa-i, când nu-i cap - vai de picioare, iar cetățenii noștri riscă, din cauza incompetenței cu care defilați, să nu afle prea curând adevărul și tabloul complet despre ce s-a întâmplat în realitate în sectorul bancar - adevăr de care sunt prima persoană interesată să-l aflăm, fapt pentru care am fost eu cel care a invitat Compania Kroll.

Eu înțeleg că vă visați demnitari care să „решаскэ” totul prin propriile indicații și ați fi vrut ca eu personal să pun administrare specială, ca eu personal (așa cum zicea „deșteptul” procuror Năstase) să-i pun pe toți la dubă, ca eu personal să dau indicații cum să fie gestionate cele 3 bănci, etc. Doar că avem instituții ale statului responsabile de aceste lucruri, precum BNM sau PG.

Se vede asta și după cum solicitați PG (în relații de rudenie cu șeful dumneavoastră, Năstase) să deschidă dosar penal pe numele meu. Și dacă procurorii nu prea dau curs acestei solicitări aberante, am auzit că se apucă MAI-ul controlat de Năstase să comită aceste abuzuri. Bravo, так держать, ușile mele sunt deschise pentru orice percheziții.

Și ultima, cică faptul că am ținut cont de poziția BNM și Ministerului Economiei a dus la sustrageri de miliarde. Cu tot respectul pentru agricultori, dar de cine trebuia să ascult dacă nu de instituțiile statului; de tanti Frosea care-i vindea roșiile lui Slusari la piață?

Să fim serioși. Vinovați de criza bancară sunt cei care au acordat credite neperformante, de care se bucură, printre alții, și șefa lui Slusari din Parlament, pe care a votat-o cu ardoare în schimbul acestor „posibilități” politice. Aici pun punct acestei epopei „agronomice”. Cred că mai departe discutăm în instanță”, a conchis Leancă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md