23:42:16 06.12.2022
Stiri

Ex-premierul Leancă, cercetat PENAL. Fostul oficial a fost audiat de astăzi de PROCURORI în dosarul concesionării AIC

Actualitate 22.07.2022 17:57 Vizualizări1789 Autor: Ziarul National
Ex-premierul Leancă, cercetat PENAL. Fostul oficial a fost audiat de astăzi de PROCURORI în dosarul concesionării AIC


Fostul premier Iurie Leancă este cercetat penal în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Fostul oficial a fost audiat astăzi, 22 iulie, de procurorii anticorupție, a declarat purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

„Iurie Leancă a fost invitat la Procuratura Anticorupţie pentru a i se înainta statutul de bănuit în dosar şi a fi audiat în calitate de bănuit”, a declarat Cherpec pentru Anticorupție.md.

Amintim că Acordul de concesiune a AIC a fost semnat în condiții netransparente, pe 30 august 2013, între Agenția Proprietății Publice și compania „Avia Invest”, fondată pe 2 august 2013, cu un capital social de 85,1 milioane de lei, divizat în părți egale între firmele rusești Habarovski Aeroport și Kolomenski Zavod.

Citește și: Guvernarea NU are PÂRGHII pentru a întoarce Aeroportul statului. Rămâne în vigoare și TAXA de 9 euro: „Au fost nereguli privind concesionarea, dar avem nevoie de dovezi EXTRAORDINARE. Rezilierea implică mari costuri”

Citește și: Sturza îl CONTRAZICE pe ministrul „de pe Wall Street”, care spune că guvernarea nu poate întoarce Aeroportul statului. „Vi-i frică de Șor? O să vă dea în judecată? Nu fiți ridicoli”

Citește și: Ministrul Brînzan, despre tranzacția care vizează Aeroportul: „Toate aceste declarații au un singur scop: de a pune presiune și a vulnerabiliza poziția Guvernului în cazul unor litigii”

Guvernul condus de Maia Sandu a abrogat, pe 4 septembrie 2019, patru hotărâri ale Executivului care vizează concesionarea AIC. Astfel, Guvernul a abrogat Hotărârea cu privire la iniţierea proiectului de parteneriat public-privat pentru concesionarea Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău, cea cu privire la aprobarea concesionării activelor Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău și a condițiilor concesionării acestora, dar și Hotărârea pentru aprobarea Raportului privind derularea şi rezultatele concursului închis de selectare a concesionarului activelor Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău.Totodată, Executivul a anulat și Hotărârea cu privire la reconfirmarea aprobării concesionării activelor Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău și a condițiilor concesionării acestora.

Ulterior, Agenția Proprietății Publice a depus, pe 10 septembrie 2019, o cerere de chemare în judecată împotriva SC „Avia Invest” S.R.L. prin care a solicitat recunoașterea nulității contractului din 30 august 2013 de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” (AIC) și a terenului aferent acestora.

Ulterior, Agenția Proprietății Publice a depus o cerere de chemare în judecată împotriva Societății Comerciale Avia Invest SRL. prin care a solicitat recunoașterea nulității contractului, din 30 august 2013, de concesiune a activelor aflate în gestiunea Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău și a terenului aferent acestora. Instanţa i-a dat câştig de cauză ASP.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md