23:14:53 23.06.2024
Stiri

Deputatul Carp îi declară „RĂZBOI” vicepremierului Leancă: „Voi ajuta ca să-și încheie cariera politică după 24 februarie și să ajungă după GRATII”

Politică 15.11.2018 15:11 Vizualizări4463 Autor: Ziarul National
Deputatul Carp îi declară „RĂZBOI” vicepremierului Leancă: „Voi ajuta ca să-și încheie cariera politică după 24 februarie și să ajungă după GRATII” captură privesc.eu


Deputatul Partidului Liberal (PL), Lilian Carp, vrea cu tot dinadinsul ca fostul premier Iurie Leancă să-și încheie cariera politică după data de 24 februarie 2019 și să ajungă după gratii. Supărarea lui Carp vine după declarațiile de luni ale lui Iurie Leancă.

„Vreau să-i spun tovarășului Leancă că degeaba încearcă să se ascundă după răspunsurile oferite de instituțiile statului, precum că nu sunt materiale referitor la plata pentru studiile copiilor săi oferite de Ilan Șor. În răspunsul oferit de Procuratura Anticorupție scrie foarte clar că: „sesizarea dvs. a fost anexată la materialele cauzei penale și va fi examinată în cadrul urmăririi penale”. Așa că, mai devreme sau mai târziu, tot nu scapă el”, a declarat astăzi Carp, în cadrul unui briefing la Parlament.

După ce l-a numit „escortă de lux a politicii moldovenești”, Lilian Carp a menționat că mai pregătește o sesizare care-l vizează pe vicepremierul Leancă. „Mai mulți ambasadori mi-au trimis date cu încălcări făcute de Iurie Leancă când a activat viceministru de Externe și ministru al Afacerilor Externe. Sunt informații că, pentru anumite deplasări peste hotare, acesta a încasat bani și de la bugetul de stat, dar și de la PNUD. Voi cere instituțiilor statului să verifice dacă i-au fost achitate deplasările atât din banii statului, cât și din banii PNUD”.

Deputatul a mai adăugat că anterior a promis că nu se va mai implica în politică după ce-i expiră mandatul, dar s-a răzgândit. Acesta promite că va ajuta un candidat de dreapta să-l învingă pe Iurie Leancă în circumscripția în care va candida ultimul. „Voi ajuta cu toată ardoarea acel candidat, care va dori să arate cine este acest fariseu din politica moldovenească. Poate să candideze și la Vatican, dar eu voi avea grijă să ajut un candidat de dreapta să-l învingă. Tu, ca om de stat, nu poți să-ți permiți să faci etichetări. Sper să-și încheie cariera după 24 februarie și voi ajuta ca să ajungă după gratii, acolo unde îi este locul”, a conchis Lilian Carp.

De menționat că Iurie Leancă l-a numit „lichea politică” pe Lilian Carp, după ce ultimul a publicat pe blogul său un răspuns primit de la procurori și a scris că vicepremierul pentru Integrare Europeană ar fi cercetat penal.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md