06:17:59 06.10.2022
Stiri

ATAC // Moscova nu-și dorește COMEMORAREA în R. Moldova a ostașilor români, care au murit în lupta pentru eliberarea Basarabiei: „Cinism”

Actualitate 26.10.2020 09:58 Vizualizări1747 Autor: Ziarul National
ATAC // Moscova nu-și dorește COMEMORAREA în R. Moldova a ostașilor români, care au murit în lupta pentru eliberarea Basarabiei: „Cinism”


Ambasada Federației Ruse la Chișinău a lansat un atac fără precedent la adresa Ambasadei României în R. Moldova, după ce diplomații de la București au comemorat în cimitirele din stânga Prutului ostașii români care au murit în cel de-al Doilea Răboi Mondial în lupta pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupația sovietică.

Moscova acuză Bucureștiul de „cinism” atunci când își comemorează eroii, amintind că România a luptat o perioadă alături de germani în cel de-al Doilea Război Mondial, fără să amintească, însă, despre înțelegerile sovieto-naziste dintre Stalin și Hitler de mai înainte, din 1939.

CITIȚI și DOCUMENTAT // Ce pierderi umane a avut Basarabia pe timpul ocupației sovietice. Cifre DUREROASE

„Descendenții a zeci de mii uciși și torturați de agresorii Antonescu și călăul său Alexianu, locuitori ai Moldovei - moldoveni, ruși, evrei, găgăuzi și bulgari, vor uita cu greu crimele ticăloșilor fasciști care și-au justificat atrocitățile prin „lupta pentru reunificare”. Apropo, execuțiile în masă ale rușilor și evreilor din Transnistria pot fi considerate de către administrația română de ocupație o „luptă pentru reunificare”? Sau poate „lupta pentru reunificare” este participarea trupelor române de partea lui Hitler la bătălia de la Stalingrad? Și ce zici de complicitatea complicilor naziști ai lui Antonescu la înfometarea locuitorilor din Leningradul asediat?”, este stilul în care Ambasada Rusiei își exprimă nemulțumirea vizavi de evenimentele de la sfârșitul săptămânii trecute de la cimitirul din Mana, raionul Orhei.Amintim că Ziua Armatei Române, sărbătorită pe 25 octombrie, a fost marcată vineri, pe 23 octombrie, la Cimitirul de Onoare al Eroilor Armatei Române situat în interiorul cimitirului localității Mana din raionul Orhei.

La evenimentul organizat de Ambasada României în Republica Moldova au participat E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, ministrul Apărării de la Chișinău, Alexandru Pînzari, președintele raionului Orhei, primarul localității Mana, un sobor de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei, precum și locuitori din Mana.

Ambasadorul României Daniel Ioniță a precizat, în discursul susținut cu această ocazie, că „generația bunicilor noștri a avut parte de război și foamete, iar ostașii români care au căzut pe aceste meleaguri au luptat pentru reîntregirea țării, pentru dreptate și libertate, pentru această palmă de pământ dintre Prut și Nistru, care a aparținut României ca urmare a actului măreț de la 1 decembrie 1918 și care a fost ruptă din trupul țării ca urmare a odiosului Pact Ribbentrop-Molotov”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

26.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce nu renunță Put...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md