00:17:01 26.06.2024
Stiri

Încă un DEPUTAT intenționează să-și depună mandatul și să se RETRAGĂ din politică

Politică 07.06.2017 14:30 Vizualizări5562 Autor: Ziarul National
Încă un DEPUTAT intenționează să-și depună mandatul și să se RETRAGĂ din politică


Deputatul fracțiunii Partidului Liberal (PL) din Parlament, Lilian Carp, intenționează să părăsească formațiunea a cărui membru este din 2006 și să-ți depună mandatul de deputat. Totuși, alesul care a părăsit majoritatea parlamentară înainte de 26 mai, atunci când PL a anunțat că se retrage în opoziție, spune că deocamdată nu a decis când anume își va depune mandatul de deputat.

Întrebat dacă mai rămâne membru al fracțiunii parlamentare PL din Parlament, Carp a spus: „Deocamdată da, dar ieri, de exemplu, mi-am depus demisia din funcţia de preşedinte de filială a PL din Străşeni şi cred că în viitorul apropiat o să iau o decizie de a trece în genere fie în domeniul analizei politice, fie în mediul academic, de unde am venit”, a declarat Carp într-un interviu pentru zdg.md.

Citește și: Un deputat LIBERAL PĂRĂSEȘTE majoritatea parlamentară: „Noi suntem în mașina de tocat a lui Plahotniuc”

Acesta nu exclude că se va retrage definitiv din politică. „Nu este exclusă nici această variantă. Dacă îmi voi duce mandatul de deputat până la sfârșit? Acum nu se ştie. Voi lua o decizie, până la urmă, deoarece pot să apară alte priorităţi. Până-n toamnă mai am timp să analizez lucrurile, dar nu-i exclus că voi pleca”, a punctat acesta.

În același context, Carp susține că decizia PL de a se retrage din majoritatea parlamentară controlată de Vlad Plahotniuc este întârziată. De asemenea, deputatul spune unde a greșit PL și a ajuns să nu se bucure de încrederea populației.

„E o decizie cam întârziată. PL ar fi trebuit să gestioneze altfel criza de după căderea Guvernului Streleţ. Desigur, atunci exista riscul ca forţele de stânga să ajungă la putere, forţele pro-ruse, şi, la acel moment, soluţia era o majoritate cu viziuni pro-europene, dar această majoritate urma, totuşi, să fie constituită împreună cu PLDM. Dacă s-ar fi întâmplat acest lucru, la acea etapă, sunt sigur că noi am fi avut o altă realitate decât cea care este astăzi, or, intrând în coaliţie cu cei 14 transfugi comunişti, care ulterior au trecut la PD, noi de fapt am consolidat poziţia PD-ului şi, evident, PD acum a distrus toată elita politică de pe dreapta”, subliniază sursa citată.

Potrivit lui Carp, cei din PD au avut din start o politică duplicitară, iar PL trebuia să intervină. „Încă de la bun început, când PD a avut o politică duplicitară în interiorul alianţei, ar fi trebuit să luăm o decizie: fie de mers în continuare după cum a fost înţelegerea iniţială, fie de abandonat acea alianţă. Consider că, după primele 4-5 luni de la instalarea Guvernului Filip, era clar că PD încearcă să concentreze toată puterea în mâinile sale. Era clar că, prin aşa-numitele „concursuri publice”, erau promovate exclusiv persoane apropiate de PD. E necesar să permitem să vină oameni noi, cu sânge proaspăt, pentru a putea reuşi în realizarea reformelor. Acest principiu, însă, a fost neglijat”, a mai adăugat Carp.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md