01:19:54 20.07.2024
Stiri

Ghimpu, acuzații la adresa lui Octavian Țâcu: Ar fi în solda lui Țopa și s-ar vrea „din nou MINISTRU”. „Pentru a ajunge din nou ministru, se vede că ești gata să-i omori nu doar pe unii din ACUM… Ministru nu o să mai fii niciodată”

Partide/Comunicate 09.01.2019 09:40 Vizualizări4394 Autor: Ziarul National
Ghimpu, acuzații la adresa lui Octavian Țâcu: Ar fi în solda lui Țopa și s-ar vrea „din nou MINISTRU”. „Pentru a ajunge din nou ministru, se vede că ești gata să-i omori nu doar pe unii din ACUM… Ministru nu o să mai fii niciodată”


Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a lansat un atac fără precedent la adresa reprezentantului Blocului „ACUM”, Octavian Țâcu, care acum două zile critica aproape toată clasa politică, inclusiv liberalii. Fostul boxer ar vrea să ajungă din nou ministru, iar din acest motiv s-ar fi aliat cu Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” a lui Andrei Năstase de la apariția acesteia, spune liberalul.

„Da, a fost ministru din partea PL ca și alții, neavând niciun merit, iar astăzi s-a oploșit în „ACUM” pentru a deveni din nou ministru. Și nu doar el, dar și alți foști miniștri și chiar și foști ambasadori înaintați din partea PL. Pe boxerul Țâcu nu l-am cunoscut personal. Îl cunoșteam doar prin articolele sale despre ocupația sovietică și despre crimele regimului comunist. L-am invitat, la propunerea unui coleg de partid și am avut cu el doar două întâlniri. Una când i-am propus funcția de ministru fără a-i condiționa să devină membru PL. A zis că e mai bine să fie membru (acum am înțeles de ce, pentru că știa că va apărea ACUM). Ne-am înțeles că la alegerile parlamentare (din 2014) va merge cu PL, pentru că așa e normal să fie atunci când partidul îi oferă cuiva funcții, mai ales de ministru. A doua întâlnire a avut loc tot la invitația mea, pentru că Țâcu nu a mai trecut pe la partid, după ce a pierdut această funcție. L-am invitat să-i propun, după cum ne-am înțeles la prima discuție, să-și ia și el o organizație teritorială, pentru a-i coordona activitatea, întrucât se apropiau alegerile parlamentare din 2014. Era necesar să se integreze și el în partid, pentru că era clar că doua oară partidul nu-l va mai accepta nici pe listă, nici ministru, dacă nu va munci și el alături de colegi”, a scris Ghimpu pe Facebook în această noapte.

Potrivit liberalului, discuția cu Octavian Țâcu nu a durat prea mult, deoarece fostul boxer își găsise „alt culcuș”.

„Chiar de la început mi-a zis că are doua întrebări. Prima: dacă e adevărat că sunteți în buzunar la Plahotniuc. Eu i-am zis „marelui patriot”: Octaviane, auzind acest lucru și din gura ta eu ar trebui să te apuc de guler și să te dau afară ca pe un câine, vorba ceea, dar totuși am să-ți răspund. Dar mai întâi vreau să te întreb și eu ceva: De ce nu mi-ai pus această întrebare atunci când ți-am propus funcția de ministru, pentru că vorba (despre buzunarul lui Plahotniuc n.r.) era deja aruncată în societate? Nu sunt și nici n-am fost niciodată în buzunarul lui Plahotniuc, iar de mă întrebi trebuie să-mi dai măcar o dovadă ca eu am făcut nu cum hotărâm la partid, dar cum vrea Plahotniuc. Sigur că Octavian nu a avut ce spune”, scrie Ghimpu.

Liberalul mai spune că a devenit indezirabil după ce a semnat decretul privind declararea zilei de 28 Iunie 1940 - ziua ocupației sovietice: „Anume acest decret a fost semnat în perioada Alianței pe care tu n-o recunoști. Anume acest decret i-a înnebunit pe cei de la Kremlin și au dat comanda ca subsemnatul să nu mai dețină nicio funcție înaltă din cele trei pe care la are R. Moldova și așa și a fost după 2010, chiar dacă PL-lui i-a revenit de fiecare dată funcția de președinte al Parlamentului. Anume după acest decret s-a început lupta de compromitere a mea. Iar momentul declanșării a fost după ce au fost la mine în audiență Val Butnaru și Viorel Țopa. Anume el a răspândit bârfa precum că eu sunt în buzunarul lui Plahotniuc. Cu atât mai mult că a fost spusă nu doar de Țopa, după ce am refuzat să fiu de partea lui în lupta cu prietenul lui de „afaceri bancare” de cândva Plahotniuc, dar și de Filat care în acea perioadă era eroul tuturor moldovenilor. Acest lucru l-am aflat pe când eram președinte interimar, iar întâlnirea a avut loc la rugămintea lui Val Butnaru, căruia i-am spus, după ce am rămas în doi, că pentru mine este mai important păstrarea Alianței decât problemele prietenului lui V. Țopa. Tot în aceeași zi am înțeles și cine-i „neamțul” care finanțează Jurnal TV”.

A doua întrebare a „politicianului” Țâcu a fost și mai interesantă decât prima, pentru că se vedea cu ochiul liber că el deja era cu platforma lui Năstase, povestește Ghimpu. „Dar îl rodea scaunul ministrului, care se vede că i-a plăcut foarte mult. A fost posibil ca PL să rămână la guvernare, m-a întrebat fostul campion la box. Zic nu, pentru că nu noi am refuzat să facem parte în continuare din Coaliție, ci Filat cu Plahotniuc n-au vrut, după ce au cumpărat șapte deputați din fracțiunea PL și astfel și-au format o majoritate parlamentară. Iată, stimați prieteni, și cauza pentru care luptă cu multă înverșunare alături de MUCA, istoricul și boxerul Țâcu - funcția de MINISTRU. Se vede că i-a plăcut tare de tot scaunul ministrului, iar Unirea cu România pentru el e ca și integrarea europeană pentru A. Năstase - batista pe țambal și la braț cu Dodon”.

Ghimpu e deranjat și de faptul că Octavian Țâcu a numit fosta Alianța pentru Integrare Europeană – Alianța pentru Neintegrare Europeană „cu filați, ghimpi, lupi, plahotniuci care nu ne-au dus nicăieri”.

„Astăzi, Țâcu o face și el pe „marele erou” și fără niciun pic de rușine, ba chiar destul de obraznic, pentru că și el și Maia Sandu au făcut parte din AIE. Câtă ipocrizie din partea „politicianului” când spune Alianțe pentru Neintegrarea Europeană când astăzi avem, al cincilea an, acces la piața europeană în baza Acordul de Asociere cu UE și libera circulație. Dar cel mai important: de ce stai Țâcu alături de Maia Sandu, doar ea a fost patru ani în această Alianță pentru Neintegrare în calitate de ministru? Pentru a ajunge din nou ministru se vede că ești gata să-i omori nu doar pe unii din „ACUM”, vorba îți aparține, dar și pe jumătate de chinezi. Dar în zadar îți încordezi pumnii de boxer, ministru nu o să mai fii niciodată. Mulțumește zi și noapte liberalilor pentru că ți-au dat ceea ce nu meritai.

Să schimbi UNIREA pe o funcție de ministru alături de stataliști e ca și cum ai trece de partea Rusiei. De aceea eu te șterg din lista celor care sunt pentru Unire, pentru că dacă erai cu adevărat un mare unionist, luptai alături de acei care te-au crezut și ți-au cedat funcția de ministru. Și terminați cu învinuirea pentru Coaliția cu PD, inclusiv și cea din 2016. Într-un stat de drept și democratic puterea se schimbă prin alegeri libere și corecte, dar nu la dorința lui Dodon, Năstase sau Maia Sandu. Năstase și Sandu, care atunci cereau alegeri anticipate, puneau în pericol parcursul european, prin venirea lui Dodon la putere. Acum promit alegătorilor ceea ce am făcut noi, liberalii, în 2016 și anume menținerea cursul european al republicii”, a conchis Ghimpu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md