23:47:47 25.06.2024
Stiri

Lilian Carp depune o SESIZARE pe masa procurorului general, Dumitru Robu. E vorba de FRAUDE de aproape un MILIARD de lei: „Sunt implicați și anumiți POLITICIENI în fraudarea patrimoniului sindical”

Actualitate 10.11.2021 11:13 Vizualizări36224 Autor: Ziarul National
Lilian Carp depune o SESIZARE pe masa procurorului general, Dumitru Robu. E vorba de FRAUDE de aproape un MILIARD de lei: „Sunt implicați și anumiți POLITICIENI în fraudarea patrimoniului sindical”


Președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, va depune astăzi pe masa procurorului general interimar, Dumitru Robu, sute de documente privind fraudarea patrimoniului sindical din R. Moldova.

Este vorba de un prejudiciu de aproape un miliard de lei, potrivit investigațiilor Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor înstrăinării patrimoniului sindicatelor din R. Moldova, condusă de Carp.

„Voi face o nouă sesizare la Procuratura Generală. Această sesizare e legată de activitatea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), dacă tot ieri și-a anunțat demisia președintele confederației, Oleg Budza. Tot ieri, prin coincidență, au avut loc descinderi la câteva instituții de drept… Au fost ridicați un procuror și o judecătoare bănuiți de îmbogățirea ilicită. Consider de cuviință ca Procuratura Generală să verifice faptul îmbogățirii ilicite a unor conducători ai CNSM. Simpla plecare din fruntea acestei instituții nu e suficientă. Dacă fiecare conducător al unei instituții ar fura, iar după asta pur și simplu ar pleca, ar fi prea ușor pentru ei”, a precizat Carp într-o intervenție pe Facebook.

Deputatul a menționat că reprezentanții Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor înstrăinării patrimoniului sindicatelor din R. Moldova s-au adresat fostei conduceri a Procuraturii Generale, însă nu a urmat nicio reacție.

„Noi anterior am trimis Procuraturii Generale câteva informații despre fraudele care au fost făcute de către CNSM, condusă de Oleg Budza, dar astăzi am decis să trimit toate materialele pregătite de comisia de anchetă. Sunt aici zeci de anexe privind prejudiciul provocat patrimoniului sindical. Sunt materiale despre felul în care au fost vândute unele bunuri, cum anumiți politicieni au fost implicați în fraudarea patrimoniului sindical. Dacă va exista voință din partea reprezentanților Procuraturii, atunci sunt sigur că vom avea rezultate. Se va ajunge neapărat la concluziile formulate de comisia parlamentară de anchetă. E vorba de un prejudiciu de aproape un miliard de lei”, a conchis Carp.

De menționat că ultima vizită a lui Lilian Carp la sediul Procuraturii Generale s-a soldat cu reținerea procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Deputatul a depus un denunț la Consiliul Superior al Procurorilor, iar peste câteva ore Stoianoglo a fost ridicat de la sediul instituției pe care o conducea din 2019, fiind bănuit de favorizarea unei grupări criminale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md