13:08:45 22.04.2024
Stiri

Lilian Carp, candidatul PAS pentru funcția de PRIMAR general al municipiului Chișinău: „Suntem convinși că va câștiga”

Actualitate 12.06.2023 09:31 Vizualizări2837 Autor: Ziarul National
Lilian Carp, candidatul PAS pentru funcția de PRIMAR general al municipiului Chișinău: „Suntem convinși că va câștiga”


Deputatul Lilian Carp, președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, a fost desemnat în calitate de candidat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut în această dimineață de către președintele OT Chișinău al PAS, Alexandr Trubca.

„Ieri a avut loc Convenția Teritorială OT Chișinău a PAS, la care, prin vot secret, a fost susținută candidatura Lilian Carp pentru funcția de primar general al capitalei. Suntem ferm convinși că domnul Carp va fi un candidat puternic, un candidat care va câștiga aceste alegeri și va aduce Chișinăul pe calea proeuropenismului adevărat”, a menționat Trubca.

PAS a decis acum două luni candidatura lui Lilian Carp.

„Timp de două luni, din aprilie și până acum, am avut consultații cu organizațiile primare din municipiul Chișinău. În urma consultărilor avute cu echipele municipale, am primit și votul Convenției Teritoriale OT Chișinău a PAS. În următoarea perioadă voi demara negocierile publice, dezbaterile publice, privind viitorul program de dezvoltare a municipiului Chișinău. Toată lumea trebuie să înțeleagă că municipiul Chișinău nu este al unei persoane sau unui partid. Chișinăul se confruntă cu probleme reale, care trebuie rezolvate. Chișinăul are nevoie de un nou suflu în dezvoltarea sa. O problemă reală sunt ambuteiajele, iar pentru a ajunge la lucru din sectorul Ciocana până în centru ai nevoie de o oră – o oră și 20 de minute. Se confruntă cu probleme și suburbiile. Deci, orașul are nevoie de soluții reale”, a precizat candidatul PAS pentru funcția de primar, Lilian Carp.

Liderul PAS, Igor Grosu, consideră că municipiul Chișinău trebuie să redevină acea fortăreață a democrației din R. Moldova, după de în 2019 ar fi intrat pe mâna forțelor pro-Kremlin.

„În 1019, din păcate, partida pro-Kremlin a câștigat la Chișinău. Acest lucru a avut un impact negativ asupra R. Moldova, asupra perspectivei noastre de integrare europeană. Acum, sarcina noastră este să recucerim Chișinăul și să-l întoarcem partidei proeuropene. Chișinăul a fost tot timpul urba care a lansat cele mai importante procese în istoria R. Moldova. În ultimii ani Chișinăul a intrat pe mâna forțelor pro-Kremlin. Exponentul acestor forțe este actualul primar. Chiar dacă acesta și anturajul său, dar și cei din coloana a cincea, care l-au susținut, au încercat să se erijeze, să-și schimbe părul, năravul a rămas același – pro-Kremlin, în intenția de a ne ține pe loc și de a opri procesul de integrare europeană”, a subliniat Grosu, în cadrul conferinței în care a fost anunțată candidatura lui Lilian Carp la șefia Chișinăului.

În același context, spicherul Parlamentului a adăugat că cel mai important obiectiv al guvernării este depunerea cererii de aderare la Uniunea Europeană și câștigarea capitalei.

„Cu toții înțelegem momentul istoric pe care îl trăim. E vorba de integrarea noastră europeană. Tocmai de aceea alegerile locale generale și deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană până la finele anului, sunt obiective strategice pe care trebuie să le îndeplinim. Chișinăul a fost întotdeauna proeuropean, Chișinăul a fost simbolul schimbărilor. Astfel, vă rog să întoarcem anul acesta Chișinăul, să dăm un primar ca Lilian Carp. Candidatul PAS a fost tot timpul consecvent, a demonstrat verticalitate și a urmat calea democratică proeuropeană pe parcursul carieri sale”.

De asemenea, Grosu a adăugat că doar un candidat PAS poate aduce investiții importante în Chișinău.

„Ceea ce avem acum e o încercare a Kremlinului, a unui stat agresor, de a mima așa-numita transformare proeuropeană a capitalei. Din păcate, Chișinău, în ultimii ani, a beneficiat de o intervenție cosmetică. A fost fardat de primarul actual. Nu de asta are nevoie o capitală europeană. Chișinăul are nevoie de proiecte de investiții de anvergură în infrastructură, iar lucrul acesta îl poate face doar un primar cu adevărat proeuropean și cu credibilitate. Nimeni dintre partenerii noștri, care urmăresc foarte atent situația din R. Moldova, nu va avea încredere într-un candidat prorus. O să venim cu soluții viabile pentru problemele Chișinăului. Da, e vorba de soluții care vor costa foarte mult, dar aceste investiții le poate aduce doar candidatul PAS”, a conchis Igor Grosu.


Lilian Carp este istoric, lector universitar și cunoaște problemele municipiului în detaliu, în perioada 2009 – 2014 activând în calitate de șef al cabinetului primarului general şi membru al Consiliului de Administraţie al întreprinderii municipale „Apă-Canal Chişinău”. Din 2014, Lilian Carp deține funcția de deputat, participând activ în lupta împotriva regimului oligarhic, contribuind la integrarea europeană a Republicii Moldova și consolidarea democrației. Din 2021, deține funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, fiind responsabil de promovarea cadrului legislativ necesar pentru protejarea independenței și securității Republicii Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md