06:49:02 24.05.2024
Stiri

Noi DEZVĂLUIRI despre TREI grupuri de politicieni, care ar fi coordonate de Rusia: „În fruntea „grupului Șor” va fi Vlah… Mai sunt proeuropeni ascunși – „man, pan”…”. Deputatul IRONIZEAZĂ pe seama ultimei liste cu persoane interzise în Rusia

Actualitate 12.01.2024 11:59 Vizualizări3629 Autor: Ziarul National
Noi DEZVĂLUIRI despre TREI grupuri de politicieni, care ar fi coordonate de Rusia: „În fruntea „grupului Șor” va fi Vlah… Mai sunt proeuropeni ascunși – „man, pan”…”. Deputatul IRONIZEAZĂ pe seama ultimei liste cu persoane interzise în Rusia


Faptul că Federația Rusă a aruncat în spațiul public informația falsă, potrivit căreia R. Moldova ar planifica pregătirea personalului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei pe teritoriul republicii noastre, cu participarea instructorilor din țările NATO, nu ar fi întâmplătoare. În așa fel, organele de presă controlate de Kremlin le oferă narative celor „trei grupuri de politicieni” moldoveni, care sunt coordonați dintr-un singur centru de comandă, este convins președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

Potrivit lui Carp, ultima țintă a Kremlinului și acoliților din R. Moldova este Armata Națională.

Citește și: Ministerul Apărării: „Informația potrivit căreia R. Moldova ar planifica pregătirea militarilor din Ucraina pe teritoriul republicii noastre, cu participarea instructorilor din țările NATO, este FALSĂ”

„Este vorba de niște aberații (faptul că R. Moldova ar planifica pregătirea personalului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei pe teritoriul republicii noastre n.r.). Sunt niște narative pe care ei le lansează în spațiul public. Aceste narative sunt preluate de unii politicieni de la noi. Vă amintiți că o madamă a ieșit acum câteva luni și spunea că în primăvara trecută R. Moldova va ataca Transnistria (deputata Marina Tauber afirma că autoritățile pregătesc pentru 17 aprilie 2023 o provocare în Transnistria, iar în acest sens au fost pregătite 3 000 de sicrie n.r.). Deci, ei testează anumite mesaje, pe care le aruncă în spațiul public. Apoi apar politicienii și le preiau. Astfel, putem vedea cum Federația Rusă îi va împărți pe acești politicieni pe anumite grupuri”, a menționat Carp ieri, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Având acces la informații secrete, președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică a dezvăluit cine ar fi în fruntea „grupului Șor”, în perspectiva alegerilor prezidențiale.

„Aceste grupuri vor lansa anumite mesaje politice. O să avem „grupul Șor”, iar în fruntea lui va fi Vlah (Irina Vlah, fosta guvernatoare a Găgăuziei n.r.). Pentru ruși, termenul de rukopojatnîi (agreat n.r.) contează foarte mult. Ei au ajuns să-și pună like-uri unul la altul. Apoi vom avea socialiștii, care cu moldovenismul lor primitiv vor arată atașamentul față de Federația Rusă. O să-i vedem și pe așa-numiții proeuropeni ascunși, de genul man, pan și alții care mai sunt pe acolo. Lucrurile vor deveni foarte clare în viitorul apropiat. Vom vedea acțiunile acestor grupuri”, a subliniat Carp.

Aceste grupuri deja au început să acționeze la comanda Moscovei, spune sursa citată.

„Dacă vă uitați la mesajele pe care le transmit, atunci veți vedea că acestea sunt coordonate dintr-un singur centru. Nu sunt mesaje aruncate separat, fiecare cum îl duce capul. Recent, a ieșit Irina Vlah și a spus că trebuie să desființăm Armata Națională, a vorbit de neutralitate... Iese Ivan „verde împărat”, care spune că armata ar trebui să se ocupe cu deszăpezirea și nu de securitatea și apărarea statului. Vedem că mesajele par separate, dar atacă foarte țintit. De data aceasta, ținta a fost Armata Națională”, a punctat Lilian Carp.

CITIȚI și Lilian Carp și Oazu Nantoi, INTERZIȘI în Federația Rusă: „Nu am de gând să merg în Federația Rusă atât timp cât acolo este regimul criminal al lui Putin. Nu pentru asta au luptat buneii lor, ca fascismul să se reîncarneze la Moscova”

Deputatul s-a referit și la ultima lista cu oficiali și jurnaliști interziși în Federația Rusă. Carp a ironizat pe seama acestei liste, menționând că cei incluși în ea nu au nicio treabă cu Federația Rusă.

„Acum vedem că se impun anumite interdicții, mai bine-zis unor oficiali sau persoane din R. Moldova. În acest context, îmi aduc aminte de o parodie cu participarea lui Filip Kirkorov. Vă amintiți că a deschis ușa care nu trebuia… Deja rușii pun interdicție la persoane care nu au nicio treabă cu Federația Rusă”, a conchis Lilian Carp.

Prezent la aceeași emisiune, liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu, a amintit un alt narativ lansat de Federația Rusă. „E vorba de refugiații ucraineni. Au existat comunicate de la Maria Zaharova și alții, care au spus că R. Moldova nu trebuie să primească refugiați ucraineni, pentru că acest lucru ar afecta neutralitatea. Acum ei revin. Există niște purtători de mesaje putiniste sau putinoide în R. Moldova, care vor face mari scandaluri în 2024. Lor nu trebuie să li se arate doar din deget. Instituțiile statului trebuie să acționeze”, a declarat Munteanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md