13:57:44 03.10.2023
Stiri

DIRECTIVĂ de la Președinție? Deputații PSRM nu au susținut MĂSURILE FISCALE anunțate de Guvern. „Procedural, acest proiect de lege nu ar trebui să fie supus dezbaterilor în Parlament”

Economie 14.08.2019 14:40 Vizualizări2096 Autor: Ziarul National
DIRECTIVĂ de la Președinție? Deputații PSRM nu au susținut MĂSURILE FISCALE anunțate de Guvern. „Procedural, acest proiect de lege nu ar trebui să fie supus dezbaterilor în Parlament”


Noile măsuri fiscale anunțate de ministra Finanțelor, Natalia Gavriliță, menite să suplimenteze veniturile la bugetul de stat, nu au trecut de Comisia buget și finanțe a Parlamentului. Cei trei deputați PSRM din comisia respectivă s-au abținut să sprijine aceste măsuri. Pentru au votat doar deputații „ACUM”, Dumitru Alaiba și președintele Comisiei, Igor Munteanu.

În același timp, democratul Vladimir Cebotari a fost împotriva implementării acestor măsuri fiscale. Cebotari a menționat că Dumitru Alaiba și Igor Munteanu au votat pentru aprobarea acestui proiect, iar socialiștii Tatiana Cunețchi, Petru Burduja și Oleg Lipskii s-au abținut.

„Procedural, acest proiect de lege nu ar trebui să fie supus dezbaterilor în Parlament, de fapt nici nu ar trebui prezentat pentru că nu a primit suficiente voturi în comisie. Dar știți cum fac ei... Nu este exclus ca mâine să avem pe agendă proiectul de lege dar și raportul, chiar dacă asta este în afara legii”, a declarat Cebotari pentru Deschide.md.

Democratul a mai adăugat că PD va analiza toate căile de a contesta această lege, dacă majoritatea parlamentară va decide ca aceasta să fie discutată în Parlament.

Și președintele Igor Dodon a declarat astăzi că nu este de acord cu unele prevederi ale Memorandumului cu FMI, care prevede și dublarea TVA-ului pentru industria HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele).

„Acordul cu FMI poate fi renegociat în septembrie-octombrie. Implementarea prevederilor acordului ține de competența Guvernului și Parlamentului. Dar o bună parte a revederilor acestui memorandum, inclusiv HoReCa, intră în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Avem la dispoziție cinci luni pentru a renegocia acest memorandum. Să vedem dacă va fi votat mâine în Parlament și pe urmă vom decide”, a punctat Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md