04:20:36 16.01.2021
 
Stiri

Un deputat PAS încearcă să JUSTIFICE creșterea taxelor pentru HoReCa: „Ni s-a spus clar - banii de la FMI nu vor veni. Iar de la asta, efectele DEVASTATOARE asupra economiei sunt mult mai serioase”

Economie 12.08.2019 10:00 Vizualizări2100 Autor: Ziarul National
Un deputat PAS încearcă să JUSTIFICE creșterea taxelor pentru HoReCa: „Ni s-a spus clar - banii de la FMI nu vor veni. Iar de la asta, efectele DEVASTATOARE asupra economiei sunt mult mai serioase”


Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, susține că actuala guvernare este nevoită să dubleze TVA-ul pentru sectorul HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele), pentru că în caz contrar Fondul Monetar Internațional (FMI) nu va debloca finanțarea pentru R. Moldova. Totodată, parlamentarul încearcă să-i convingă pe cei din sectorul HoReCa că vor avea de pierdut dacă nu se majorează taxele.

„Să presupunem că renunțăm la creşterea de TVA pentru HoReCa. Din cauza asta banii de la FMI nu vin, asta adânceşte criza în care suntem, nu avem bani pentru salarii, veniturile oamenilor scad, iar HoReCa pierde şi mai mult din clienți şi din profit. HoReCa sunt printre primii afectați de veniturile în scădere a oamenilor. Când ai mai puțini bani nu renunți la cumpărăturile săptămânale, dar vei renunța la restaurant”, menționează membrul Comisiei pentru economie, buget și finanțe a Parlamentului.

Potrivit lui Alaiba, „pentru a ne proteja economia, inclusiv (în primul rând?) HoReCa, suntem nevoiți să creştem unele taxe”.

„Ni s-a spus clar - banii de la FMI nu vor veni. Iar de la asta, efectele devastatoare asupra economiei sunt mult mai serioase. Asta e situația în care suntem. E o situație foarte neplăcută şi o decizie pe care trebuie să o luăm nu pentru că ne place. Nu e o sperietoare, nu operez cu sperietori. Nu e exagerare în niciun fel, este un scenariu pe cât se poate de real. Niciodată decizia de a creşte impozitele celor ce muncesc nu e una uşoară”.

Parlamentarul promite că guvernare va compensa această majorare de taxe, dar fără a oferi detalii: „O să compensăm în alte parte. O să le ajutăm să economisească pe alte linii. Sunt foarte multe locuri unde antreprenorii pierd bani fără sens, din cauza unui stat paranoic plin de birocrați care, în loc să ajute antreprenorii, luptă cu ei, uneori, pe viață şi pe moarte”.

De menționat că Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din R. Moldova, alături de mai mulți oameni de afaceri din domeniul HoReCa, anunță organizarea unui protest pentru data de 13 august, în fața Parlamentului R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md