06:50:25 22.10.2021
Stiri

VIDEO // O nouă tranșă de 46,5 milioane de euro din partea FMI: Maia Sandu: „Acordul cu FMI ne va permite să primim o asistență MACRO-FINANCIARĂ de 1,3 miliarde de lei din partea UE”

Politică 10.07.2019 11:02 Vizualizări1648 Autor: Ziarul National
VIDEO // O nouă tranșă de 46,5 milioane de euro din partea FMI: Maia Sandu: „Acordul cu FMI ne va permite să primim o asistență MACRO-FINANCIARĂ de 1,3 miliarde de lei din partea UE”


Guvernul R. Moldova a trecut cu succes de evaluările 4 și 5 în cadrul programului cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și urmează să primească o tranșă de 46,5 milioane de dolari. Decizia finală urmează să fie aprobată în luna septembrie 2019, de către Consiliul director al FMI, a anunțat astăzi premierul Maia Sandu, după întrevederea cu şeful misiunii FMI, Ruben Atoyan, aflat în vizită la Chișinău.

Potrivit Maiei Sandu, în cadrul negocierilor s-a convenit pentru extinderea Programului cu FMI până în martie 2020. „Am convenit extinderea programului pentru a beneficia de toată asistența macro-financiară din partea UE. Este vorba de 1 miliard 368 de milioane de lei. Putem beneficia de această asistență din partea UE doar dacă avem program cu FMI”, a explicat premierul Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

Oficialul a adăugat că programul cu FMI a fost suspendat din cauza că fosta guvernare a aprobat amnistia fiscală, dar și alte decizii care au dezechilibrat bugetul R. Moldova: „Noi am convenit cu FMI decizii care ar echilibra bugetul și ar permite ca toate cheltuielile ce țin de asigurarea salariilor să fie plătite la timp”.

Premierul a dat asigurări că programul cu FMI nu prevede tăieri de salarii sau alte măsuri care vor afecta populația.

„Unele cheltuieli vor fi redistribuite. Am găsit resurse și pentru implementarea legii salarizării. După ce Consiliul director al FMI va aproba programul, atunci îl vom face public și veți vedea angajamentele asumate de noi”, a conchis Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

realist 10.07.2019 12:10

Felicitari! au mai pus pe spatele cetatenilor o datorie de 46 milioane!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md