09:31:46 26.02.2024
Stiri

Dodon ar putea să NU promulge modificările la politica bugetar-fiscală, care prevede MAJORAREA impozitelor și taxelor: „Legea poate fi restituită Parlamentului”

Economie 16.08.2019 14:20 Vizualizări1731 Autor: Ziarul National
Dodon ar putea să NU promulge modificările la politica bugetar-fiscală, care prevede MAJORAREA impozitelor și taxelor: „Legea poate fi restituită Parlamentului”


Președintele Igor Dodon susține că, „la fel ca toată lumea”, este împotriva majorării impozitelor și taxelor, așa cum Guvernul și-a luat angajamentul în fața Fondului Monetar Internațional. Astfel, președintele admite că ar putea să nu promulge prevederile ce țin de majorarea la 20% a TVA-ului pentru industria HoReCa.

„Aceste majorări de taxe TVA, în special pentru HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele) trebuie să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020 și nu la 1 septembrie curent. De aceea, indiferent ce va fi astăzi la Parlament, eu vreau să văd proiectul final votat de deputați. Acest proiect trebuie să ajungă la Președinție pentru a lua decizia finală – îl promulg sau nu. Eu pot să-l restitui Parlamentului…După aceea vom vedea”, a spus astăzi șeful statului, înainte ca Parlamentul să înceapă discuțiile asupra proiectului.

De menționat că și deputații PSRM s-au arătat nemulțumiți de majorarea unor taxe, dar au dat asigurări că vor sprijini modificările la politica bugetar-fiscală, care reprezintă o condiție pentru ca FMI și Comisia Europeană să deblocheze finanțarea pentru R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md