07:59:29 26.03.2023
Stiri

Comisia Europeană va acorda 100 de MILIOANE de euro R. Moldova, în condiții AVANTAJOASE, pentru a atenua criza economă provocată de COVID - 19

Economie 22.04.2020 15:03 Vizualizări2258 Autor: Ziarul National
Comisia Europeană va acorda 100 de MILIOANE de euro R. Moldova, în condiții AVANTAJOASE, pentru a atenua criza economă provocată de COVID - 19


Comisia Europeană va acorda un pachet de asistență macrofinanciară, în sumă de trei miliarde de euro, pentru zece state, inclusiv R. Moldova. Chișinăul ar urma să primească un împrumut de 100 de milioane de euro, în condiții avantajoase, pentru susținerea economiei, afectată de criza provocată de pandemia COVID – 19.

„Propunerea se înscrie în strategia „Team Europe” ca un răspuns țintit al UE pentru a sprijini eforturile țărilor partenere în combaterea pandemiei provocate de noul coronavirus. Acest suport reprezintă o demonstrație importantă a solidarității UE cu aceste țări într-o perioadă de criză fără precedent”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Astfel, în urma unei evaluări făcute de Comisia Europeană, s-a decis ca cele trei miliarde de euro să fie distribuite în felul următor: Albania - 180 de milioane de euro, Bosnia și Herțegovina - 250 de milioane de euro, Georgia - 150 de milioane de euro, Regatul Iordaniei - 200 de milioane de euro, Kosovo - 100 de milioane de euro, R. Moldova - 100 de milioane de euro, Muntenegru - 60 de milioane de euro, Republica Macedonia de Nord - 160 de milioane de euro, Republica Tunisia - 600 de milioane și Ucraina - 1,2 miliarde de euro.

În comunicat se mai arată că findurile de asistență macrofinanciară vor fi puse la dispoziție celor zece state timp de 12 luni, sub formă de împrumuturi în condiții extrem de favorabile, pentru a ajuta la acoperirea nevoilor imediate și de finanțare urgentă.

„Cumulat cu sprijinul Fondului Monetar Internațional, fondurile pot contribui la îmbunătățirea stabilității macroeconomice și la crearea spațiului care să permită alocarea resurselor pentru protejarea cetățenilor și atenuarea consecințelor socio-economice negative ale pandemiei coronavirusului. Acest instrument rămâne disponibil și pentru alte țări eligibile, care întâmpină dificultăți în balanța de plăți”, se mai arată în comunicat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md