16:58:11 25.02.2024
Stiri

Continuă „RĂZBOIUL” dintre Carp și Juravschi. Deputatul DESFIINȚEAZĂ explicațiile date de președintele CNOS în legătură cu SCANDALUL provocat de un apropiat de-al său la JO: „Se încurcă în declarații și se dă de gol…”

Actualitate 04.08.2021 18:26 Vizualizări4379 Autor: Ziarul National
Continuă „RĂZBOIUL” dintre Carp și Juravschi. Deputatul DESFIINȚEAZĂ explicațiile date de președintele CNOS în legătură cu SCANDALUL provocat de un apropiat de-al său la JO: „Se încurcă în declarații și se dă de gol…”


Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului R. Moldova, Lilian Carp, consideră că Nicolae Juravschi, cel căruia i-a cerut demisia de onoare pentru scandalul provocat de un apropiat de-al său la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a încurcat în declarații atunci când a încercat să explice incidentul soldat cu trimiterea acasă a unui membru al delegației oficiale la Olimpiada din Japonia.

„Cât de rapid reacționează Nicolae Juravschi la orice informație care îl vizează. Atât de rapid, încât se încurcă în explicații și se dă singur de gol, recunoscând că încalcă nu doar bunul-simț, dar și regulamentele olimpice ale CIO”, a reacționat Carp la acuzațiile aduse de președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS).

Citește și: Juravschi NU vrea să-și dea DEMISIA, după ce unul dintre „protejații” săi ar fi fost ALUNGAT de la Tokyo. Șeful CNOS îl face MINCINOS pe Lilian Carp și nu își asumă eșecurile: „Scopul unui sistem sportiv nu este obținerea medaliilor olimpice…”

Carp a explicat cronologic cum au avut loc evenimentele de la Tokyo.

„Pe data de 3 august 2021, portalul de știri insidethegames.biz a publicat o știre, prin care informează că „un oficial olimpic moldovean, care acționează ca ofițer de legătură COVID-19 la Tokyo 2020, a fost acuzat de încălcări grave ale regulilor coronavirusului la JO, după ce a făcut turism în capitala Japoniei...”. Deci, publicația respectivă, una dintre cele mai mari și apreciate de la JO, scrie clar: „Un oficial olimpic moldovean!”.

Citește și: Un membru al delegației R. Moldova la Tokyo, implicat într-un SCANDAL de proporții. Un apropiat al șefului CNOS a fost EXPULZAT din Japonia: „A venit timpul ca Nicolae Juravschi, fost deputat PLDM, PPEM și PD să PLECE”

Mai departe. În comunicatul Comitetului se spune că „CNOS s-a autosesizat și a decis rechemarea lui Cornel Josan de la JO”, dar tot cei de la CNOS se contrazic și spun că „Josan a fost acreditat la JO în calitate de fotoreporter în categoria EP și desemnat Covid Liaison officer pentru grupul de jurnaliști sportivi din R. Moldova. Respectiv, Cornel Josan, nu face parte din delegația oficială a R. Moldova, așa precum informează greșit deputatul Lilian Carp”. Dacă nu face parte din delegația oficială, ce drept ai tu, CNOS, să expulzezi un jurnalist de la JO?

Și acum uitați-vă la decizia Comitetului Executiv CNOS din 6 iulie curent, în care este publicată lista persoanelor oficiale care urmează să reprezinte Moldova la Olimpiadă. La funcția de marketing director NOC PR este trecut Cornel Josan. Acest lucru este confirmat și de legitimația (acreditarea) pe care a primit-o angajatul CNOS și pe care a purtat-o la piept la Tokyo (foto)!


Și chiar dacă presupunem, printr-un absurd, că Josan nu ar fi făcut parte din delegația CNOS la Olimpiadă și ar fi plecat acolo în baza acreditării de jurnalist - acest lucru este o gravă încălcare a principiilor fundamentale incluse în Carta Olimpică, unde, la capitolul 48, punctul 3, se spune clar că „în calitate de jurnaliști, reporteri sau oricare alt gen de mass-media pot fi acreditați la JO doar reprezentanți ai mass-media. Sub nicio formă o persoană oficială nu poate activa în calitate de jurnalist la JO”. În rest, nu am ce comenta, pentru că Nicolae Juravschi continuă să se victimizeze ca de fiecare dată în ultimii 10 ani când a fost prins cu pufușor pe botișor”, a conchis Carp.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md