01:36:56 25.10.2021
Stiri

DOC // Procuratura închide ochii la filmulețul „fake” în care Ilan Șor i-ar propune Maiei Sandu un plic: „Pocuratura Generală a rămas casa de AVOCATURĂ a hoților. E mai ușor să-i dați drumul lui Platon acasă…”

Actualitate 21.09.2021 09:47 Vizualizări2643 Autor: Ziarul National
DOC // Procuratura închide ochii la filmulețul „fake” în care Ilan Șor i-ar propune Maiei Sandu un plic: „Pocuratura Generală a rămas casa de AVOCATURĂ a hoților. E mai ușor să-i dați drumul lui Platon acasă…”


Procuratura Generală (PG) nu intenționează să pornească o urmărire penală în privința imaginilor trucate găsite într-un calculator ridicat de la o așa-zisa fermă de trolli a lui Veaceslav Platon, în care Ilan Șor i-ar întinde președintelui Maia Sandu un plic.

Procurorii susțin că perchezițiile de atunci au fost efectuate într-o altă cauză penală și din acest motiv imaginile „fake” cu Șor și Maia Sandu nu pot servi temei pentru demararea unui dosar. Anunțul a fost făcut de adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, într-un răspuns oferit președintelui Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică, Lilian Carp.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate menționează că a sesizat Procuratura Generală pe 5 august curent, însă răspunsul i-a fost oferit după aproape o lună și jumătate.

„Răspunsul trebuia să fie dat în cel mult 30 de zile, dar las la o parte acest aspect. Pe mine m-a lăsat mască răspunsul oferit de Ruslan Popov. Eu am întrebat Procuratura Generală dacă s-a autosesizat pe marginea acestui caz și dacă există bănuieli că ar fi putut fi fraudate alegerile, dacă acel video ar fi fost făcut public înaintea alegerilor. Totodată, am solicitat să se verifice de unde Jurnal Tv a obținut acele filmări și, mai departe, să deschidă un dosar și să investigheze cum a fost realizat acel filmuleț”, a declarat Carp, într-o intervenție live pe Facebook.

Citește și: VIDEO // Adevăratul motiv pentru care Veaceslav Platon a FUGIT din R. Moldova? Ar fi intenționat s-o DISTRUGĂ pe Maia Sandu cu un FAKE în care Șor i-ar da șefului statului un PLIC cu bani. SIS a prevenit planul de DETURNARE a alegerilor

Potrivit parlamentarului, răspunsul semnat de Ruslan Popov denotă că s-ar încerca mușamalizarea acestui caz de rezonanță.

Citește și: Reacția lui Ilan Șor la imaginile lansate în spațiul public în care el i-ar oferi un plic Maiei Sandu. Cine ar fi COMANDITARUL

„Răspunsul m-a lăsat mască. Vedem cum acești băieți încearcă să mușamalizeze aceste cazuri. Asta demonstrează că PG se ocupă cu altceva, ca și în alte cazuri. Băieții nu au văzut kuliokul, acum nu au văzut filmarea. Ei scriu că au examinat adresarea făcută de mine și că nu au temei să intervină la etapa dată. Totodată, ei spun că, atunci când Serviciul de Informații și Securitate a ridicat acea tehnică de calcul, acțiunea a fost realizată în alt proces, pe o altă cauză penală și nu a fost luat în calcul acel filmuleț. Băieții mai spun că nu au bază juridică în baza căreia să ceară tragerea la răspundere pe cei care corup alegătorii sau încearcă să falsifice rezultatele alegerilor. Ca de obicei, ei se spală pe mâini, iar acest răspuns demonstrează încă o dată că PG se aliniază marilor corupți din R. Moldova, celor care au fraudat și furat acest stat cât au putut. Se eschivează să pornească un dosar penal pe acest caz, făcâd trimitere la fel de fel de prevederi din Codul de Procedură Penală. Clar că vouă vă este mai ușor să ieșiți cu inițiative de a mări gradul de alcolemie al celor care se urcă la volan, să-i dați drumul lui Platon acasă, dar e mai complicat să interveniți atunci când avem cazuri clare – luarea kuliokului de către Dodon, când e vorba de un filmuleț trucat”, a punctat Lilian Carp.

Citește și: Platon recurge la AMENINȚĂRI, după ce i-a fost atribuit filmul-FAKE în care Șor i-ar întinde un plic Maieie Sandu: „Slava, dacă tot mă ameninți cu judecata, hai vină la Chișinău”

Deputatul e revoltat de faptul că procurorii nici măcar nu au avut interesul să afle cum a fost făcut filmulețul și pentru ce.

„Nici nu ați vrut să vă informați de unde a fost luat acest fimuleț, în ce condiții a fost făcut, să-l supuneți unei expertize… Nu ați încercat să oferiți un răspuns societății. Mă conving încă o dată că PG a rămas casa de avocatură a hoților. Mai spun că se confruntă cu presiuni… Lucrați și nu umblați cu paiele în cap”, a conchis Carp.

Amintim că filmulețul respectiv, în care Maia Sandu ar lua un plic cu bani de la Ilan Șor, scenă realizată cu ajutorul realității virtuale, ar fi fost găsit în unul dintre calculatoarele ridicate de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) la începutul lunii iulie curent dintr-o casă conspirativă de la Telecentru, unde ar fi fost cantonați mai mulți trolli ai lui Platon.

Imaginile urmau a fi făcute publice în campania electorală pentru alegerile parlamentare pentru a o compromite pe Maia Sandu și PAS.Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

No comments! 21.09.2021 09:50

... judecată malda_ivănească !

ion 21.09.2021 18:21

Procuratura moldava actuala este o afacere privata.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md