17:20:59 25.02.2024
Stiri

DOC // Președintele CNOS, Nicolae Juravschi, ar putea pierde dreptul de a deține vreo funcție publică: S-a aflat în INCOMPATIBILITATE de funcții cât a fost deputat

Actualitate 12.11.2020 13:50 Vizualizări3554 Autor: Ziarul National
DOC // Președintele CNOS, Nicolae Juravschi, ar putea pierde dreptul de a deține vreo funcție publică: S-a aflat în INCOMPATIBILITATE de funcții cât a fost deputat


S-a ținut cu ambele mâini și de funcția de deputat în perioada anilor 2011 - 2019, dar și de cea de președinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova (CNOS), contrar legislației.

Autoritatea Națională de Integritate a stabilit că Nicolae Juravschi a încălcat regimul juridic al incompatibilităților pe vremea când ocupa fotoliul de parlamentar.

În calitate de președinte al CNOS, Juravschi a semnat, în timp ce era deputat, 19 acte în perioada anilor 2011-2018, asigurând asftel funcționalitatea instituției.

Nicolae Juravschi i-a spus inspectorului de integritate că dânsul nu a fost renumerat pentru funcția de șef de la CNOS atât timp cât a fost deputat, însă acest fapt nu are nicio relevanță în acest caz.

În rezultatul probelor din dosar, inspectorul de integritate a emis act de constatare a încălcării regimului juridic al incompatibilităților de către fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru deținerea simultană, contrar legislației speciale a ANI, a mandatului de parlamentar și a funcției de președinte în cadrul CNOS.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, fostul deputat riscă să nu mai dețină timp de trei ani o funcție publică, de demnitate publică și mandatul de deputat, cu excepția funcțiilor elective. Totodată, acesta va fi înscris în lista persoanelor cu interdicții de a ocupa funcțiile menționate.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md