05:08:51 16.04.2024
Stiri

Partidele proeuropene ar putea avea un CANDIDAT UNIC la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Igor Grosu: „Va trebuie să facem eforturi pentru a-l înfrunta pe actualul exponent al Kremlinului”

Actualitate 12.06.2023 11:20 Vizualizări1850 Autor: Ziarul National
Partidele proeuropene ar putea avea un CANDIDAT UNIC la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Igor Grosu: „Va trebuie să facem eforturi pentru a-l înfrunta pe actualul exponent al Kremlinului”


Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, admite că partidele proeuropene ar putea înainta un candidat unic pentru funcția de primar general al capitalei, pentru a nu lăsa Chișinăul în continuare pe mâna „unui exponent al Kremlinului”.

„Toate opțiunile sunt deschise (de a înainta un candidat unic al forțelor proeuropene n.r.). Noi suntem dispuși să dialogăm, să cooperăm cu forțele proeuropene veritabile. Nu vom discuta cu unii cameleoni, cei transformați peste noapte în proeuropeni nu trec testul nostru. Suntem deschiși, vom discuta”, a menționat Igor Grosu astăzi, în cadrul unei conferințe de prezentare a lui Lilian Carp în calitate de candidat al PAS pentru funcția de primar general.

Potrivit președintelui de Parlament, nu trebuie de admis ca actualul primar Ion Ceban să mai obțină un mandat în fruntea capitalei.

„Va trebui să facem eforturi pentru a-l înfrunta pe actualul exponent al Kremlinului, care nu are nimic comun cu integrarea europeană și cu planurile noastre sincere de a duce R. Moldova și de a duce Chișinăul în rândul capitalelor europene. În ultimii ani, Chișinăul a intrat pe mâna forțelor pro-Kremlin. Exponentul acestor forțe este actualul primar. Chiar dacă acesta și anturajul său, dar și cei din coloana a cincea, care l-au susținut, au încercat să se erijeze, să-și schimbe părul, năravul a rămas același – pro-Kremlin”, a punctat Igor Grosu.

De menționat că Lilian Carp a fost desemnat candidat al PAS pentru funcția de primar general al capitalei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md