23:06:34 27.05.2024
Stiri

Președinta CSP riscă să fie DEMISĂ. Aceasta ar obstrucționa examinarea sesizării deputatului Lilian Carp cu privire la „pretinse acțiuni ILEGALE comise de procurorul general, Alexandr Stoianoglo”

Actualitate 04.10.2021 12:56 Vizualizări3220 Autor: Ziarul National
Președinta CSP riscă să fie DEMISĂ. Aceasta ar obstrucționa examinarea sesizării deputatului Lilian Carp cu privire la „pretinse acțiuni ILEGALE comise de procurorul general, Alexandr Stoianoglo”


Președinta Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) încearcă să obstrucționeze examinarea sesizării președintelui Comisiei pentru securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Lilian Carp, privind pretinsele acțiuni ilegale comise de procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Dacă va continua să împiedice desfășurarea ședințelor, Angela Motuzoc riscă să fie demisă, a declarat astăzi ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, după ședința eșuată a CSP.

Cinci membri ai CSP au convocat pentru astăzi o ședință extraordinară, care nu a avut loc în lipsă de cvorum, iar președinta Angela Motuzoc a stabilit ședința pentru ziua de marți. Deși pentru marți, în același interval de timp, este planificată și ședința CSM, iar ministrul Justiției trebuie să participe la ambele evenimente.

Sergiu Litvinenco a declarat că, vineri, cinci membri ai CSP au convocat ședința extraordinară a Consiliului pentru a fi examinată sesizarea depusă de către deputatul Lilian Carp. Ședința nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum. Doar șapte membri din 11 au fost prezenți la ședința în care urma să fie discutată presupusa implicare a lui Stoianoglo în acte de corupție, care au dus la spălarea miliardelor rusești prin intermediul sistemului bancar din R. Moldova.

Citește și: Procurorul GENERAL, acuzat de CORUPERE pasivă și abuz în serviciu. Acțiunile sale ar fi facilitat spălarea a MILIARDE de dolari prin sistemul bancar. Denunțul PENAL a ajuns pe masa membrilor CSP

„Este o situație ieșită din comun. Din păcate, legea spune că, pentru ca ședința să fie deliberativă, trebuie să fie minimum opt persoane. Am întâmpinat dificultăți din partea aparatului Consiliului, care nu a asigurat informarea membrilor”, declarat Litvinenco.

În același context, ministrul Justiției a precizat că Angela Moruzoc și-ar fi permis, cu de la sine putere, să convoace ședința pentru ziua de mâine, la ora 10.00.

„Ea știe că mâine, ora 10.00, eu voi participa la ședința Consiliului Superior al Magistraturii. Ședința a fost planificată de mai mult timp, iar dânsa știa despre asta. Este un caz regretabil și o încercare de a obstrucționa activitatea CSP. Doamna Motuzoc, dacă va continua așa, cel puțin va fi revocată din funcția de președinte a CSP”, a conchis Litvinenco.

Lilian Carp a intrat săptămâna trecută la ședința CSP și a depus un denunț în privința procurorului general, Alexandr Stoianoglo, acuzat de corupere pasivă și abuz de serviciu. Potrivit lui Carp, în anul 2011, atunci când era președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, ar fi facilitat adoptarea unor modificări ale unei legi, care au permis spălarea a miliarde de dolari prin intermediul băncilor moldovenești.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md