23:13:48 22.05.2024
Stiri

CINISM din partea Rusiei, după ce SIS a BLOCAT cinci portaluri afiliate Sputnik: „Autoritățile Moldovei au devenit parte a industriei de a denigra Rusia. Societatea e lipsită de informații obiective despre operațiunea militară specială”

Actualitate 23.03.2023 10:14 Vizualizări2152 Autor: Ziarul National
CINISM din partea Rusiei, după ce SIS a BLOCAT cinci portaluri afiliate Sputnik: „Autoritățile Moldovei au devenit parte a industriei de a denigra Rusia. Societatea e lipsită de informații obiective despre operațiunea militară specială”
Alexandr Brod și liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski


„Societatea este lipsită de informații obiective despre ceea ce se întâmplă pe teritoriul Ucrainei, în Europa, în special despre scopurile și obiectivele operațiunii militare speciale. Autoritățile Moldovei au devenit parte a industriei ideologice de a denigra Rusia, încearcă să-i prindă pe locuitorii țării de acul sentimentelor antiruse”, a acuzat membrul Consiliului pentru Drepturile Omului din Rusia Alexandr Brod, după ce Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a decis să blocheze pe teritoriul R. Moldova alte cinci portaluri afiliate redacției de propagandă Sputnik.

Potrivit lui Brod, Federația Rusă nu ar trebui să admită o astfel de situație și și-a exprimat speranța că autoritățile rusești vor avea o reacție în acest sens, în special aplicarea unor „sancțiuni economice”.

„Rusia nu ar trebui să suporte o astfel de situație. Sper că va urma o reacție adecvată”, a punctat Brod pentru Ria Novosti.

Aceeași sursă a spus că R. Moldova „continuă să adopte cea mai proastă experiență rusofobă a Occidentului, limitând activitatea mass-mediei ruse”.

În acest context, Brod a amintit despre faptul că autoritățile de la Chișinău urmează să denunțe acordul cu privire la garanțiile de drept și internațional în vederea activității libere și independente a Teleradiocompaniei „MIR”.

„Astfel de acțiuni pot fi calificate cu încredere drept discriminare severă împotriva rușilor din R. Moldova, al căror număr este de peste 200 de mii de oameni”, a conchis Brod.

Amintim că încă cinci portaluri care promovează informații false ce afectează securitatea națională, în condițiile stării de urgență, au fost blocate pe teritoriul R. Moldova. Ordinul a fost semnat miercuri, 22 martie, de către directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Musteața.

Este vorba despre site-uri care conțin în denumire cuvântul „sputnik”, după ce un site cu același nume, cu redacție la Chișinău și renumit pentru promovarea propagandei rusești, a fost blocat imediat după invazia Rusiei în Ucraina.

Cele cinci site-uri noi interzise în R. Moldova:

*sputniknews.com;

*md.sputniknews.com;

*ro.sputniknews.com;

*sputniknews.ru;

*md.sputniknews.ru

Autoritățile din R. Moldova denunță, de la toate tribunele, războiul hibrid pe care în poartă Federația Rusă împotriva R. Moldova, inclusiv tentativele de a destabiliza situația de la Chișinău utilizând așa-zisele partide de opoziție. De asemenea, Chișinăul condamnă războiul pornit de Federația Rusă împotriva Ucrainei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md