15:00:09 19.05.2024
Stiri

Vicepremierul Nicu Popescu deschide parantezele despre PLANUL Moscovei de a destabiliza R. Moldova

Actualitate 09.02.2023 18:00 Vizualizări2722 Autor: Ziarul National
Vicepremierul Nicu Popescu deschide parantezele despre PLANUL Moscovei de a destabiliza R. Moldova


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, confirmă că R. Moldova a fost supusă, așa cum a declarat astăzi la Bruxelles președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unor presiuni fără precedent din partea Rusiei, iar scopul final era destabilizarea Guvernului și parcursului european.

„Pe parcursul anului trecut am fost martorii încercărilor eșuate de a destabiliza Guvernul și cursul de integrare europeană, inclusiv prin proteste plătite. Toate aceste încercări au eșuat, pentru că cetățenii noștri spun ferm că își doresc să trăiască în democrație, pace și prosperitate, în calitate de viitoare țară membră a Uniunii Europene”, a declarat vicepremierul Popescu, în legătură cu declarațiile făcute astăzi de președintele Ucrainei.

„În dialogul nostru extern, ne conducem de prioritatea fortificării rezilienței și, în acest sens, luptăm împotriva dezinformării, pledăm pentru susținerea presei libere, prioritizăm eradicarea corupției, desfășurăm investiții în reziliența energetică și economică și modernizăm sectorul de securitate și apărare”, a adăugat Popescu.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat joi, aflat la summitul Consiliului European de la Bruxelles, că spionajul ucrainean a aflat despre un presupus plan al serviciilor secrete ruse de „distrugere” a Republicii Moldova. Totodată, Zelenski a precizat că a informat-o despre situaţie pe Maia Sandu, dar că nu ştie dacă Moscova a ordonat sau nu aplicarea planului. Atât Serviciul de Informații și Securitate, cât și Președinția R. Moldova, au confirmat declarațiile lui Zelenski.


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 423 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md