15:05:28 23.05.2024
Stiri

POLITICIENII de la Chișinău care au sărit ca ARȘI în urma DEZVĂLUIRILOR făcute de directorul SIS cu privire la planul Rusiei de a destabiliza R. Moldova: „Așa sună astăzi democrația lor și pluralismul de opinii”

Actualitate 05.03.2024 15:32 Vizualizări3159 Autor: Ziarul National
POLITICIENII de la Chișinău care au sărit ca ARȘI în urma DEZVĂLUIRILOR făcute de directorul SIS cu privire la planul Rusiei de a destabiliza R. Moldova: „Așa sună astăzi democrația lor și pluralismul de opinii”


Mai mulți politicieni de la Chișinău, dar și bașcana de la Comrat sau fugarul Ilan Șor au sărit ca arși în urma dezvăluirilor făcute astăzi de către directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Musteața, potrivit cărora autoritățile Federației Ruse au pregătit, în comun cu serviciile speciale rusești, un plan de destabilizare a Republicii Moldova, care va fi implementat inclusiv cu aportul unor persoane proruse și stataliste de la Chișinău, Comrat sau Tiraspol. Scopul Moscovei, care a mobilizat „resurse financiare importante” în acest sens, este să compromită parcursul european al R. Moldova, precum și alegerile prezidențiale sau referendumul din toamna curentă.

Imediat după declarațiile șefului serviciului de inteligență, aceștia au atacat dur, prin mesaje în limba rusă (cu excepția fostului premier Ion Chicu) actuala guvernare a R. Moldova.

Printre primii a reacționat fugarul Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul jafului bancar, prezentat de către Alexandru Musteața ca fiind vârful de lance al Rusiei în compromiterea referendumului privind aderarea republicii noastre la UE, dar și în „radicalizarea” societății. Șor a luat în derâdere raportul SIS cu referire la implicarea rușilor în procesele electorale din anii 2024 și 2025.

„Șeful SIS, Alexandru Musteața, a pornit flașneta sa cu privire la influența teribilă a Rusiei asupra locuitorilor din R. Moldova. Se presupune că există amenințări la adresa integrării europene. Dar de ce SIS trebuie să se arunce și să securizeze integrarea europeană a R. Moldova? De ce s-a grăbit întregul SIS să păzească integrarea europeană? Ți-ai pierdut mințile complet? Deocamdată nu a avut loc niciun fel de referendum, oamenii nu au ales încă nimic. Guvernarea nici măcar nu se mai preface că i-ar păsa de opinia cetățenilor. Musteața a confirmat că armata sorosistă va băga pe gât oamenilor integrarea în UE. Deși singura amenințare la adresa (R). Moldova este pânza de păianjen a propagandei Departamentului de Stat (din SUA - n.r.) și proștii lor: oficiali-marionete”, a scris Șor pe Telegram.

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, revenită recent de la Moscova, a comentat de aceeași manieră cu Șor briefingul directorului SIS.

„Pe scurt despre briefingul șefului SIS, Alexandru Musteața. Reprezentați o amenințare la adresa securității naționale, dacă nu votați pentru Sandu și PAS; credeți că (R). Moldova poate alege altă cale de dezvoltare decât integrarea europeană, fără a enunța un termen concret privind aderarea la UE; nu sunteți de acord cu închiderea canalelor de opoziție; critici autoritățile pe Telegram și TikTok; susțineți că în ultimii doi ani viața în (R). Moldova a devenit mult mai dificilă; locuiți în Găgăuzia și sunteți revoltați de reducerea împuternicirilor autonomiei și de discriminarea găgăuzilor de către partidul aflat la putere. Dacă aceste criterii stau la bază, atunci mă tem că majoritatea cetățenilor R. Moldova pot fi catalogați drept agenți ai Kremlinului”, a scris pe Telegram Guțul.

Citește și: DOC // Kremlinul pregătește un ATAC masiv împotriva R. Moldova, pentru a compromite aderarea la UE și plasarea în funcțiile-cheie a unor persoane DOCILE Moscovei. Șeful SIS a DEZVĂLUIT toți actorii implicați în aceste acțiuni subversive ale Rusiei

Și liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu, a ținut să ironizeze briefingul directorului SIS, tot pe Telegram: „Nu râdeți de SIS. SîSîe și el cum poate... Dezastru incredibil”.

Socialistul Adrian Albu, care în ultima perioadă a vizitat de mai multe ori Rusia, a redus la o frază dezvăluirile lui Alexandru Musteața despre implicarea Kremlinului în treburile interne ale R. Moldova:. „Toată conferința SIS, într-o singură frază: cine nu gândește ca PAS e dușman. Felicitări, dragi prieteni, așa sună astăzi democrația lor și pluralismul de opinii. Am ajuns”.

CITIȚI și DECLARAȚIE // „Autoritățile din Găgăuzia ar planifica să inițieze în martie acțiuni ce ar destabiliza situația de securitate din regiune”. Proteste la Chișinău cu participarea găgăuzilor

Colegul lui Albu, socialistul Bogdat Țîrdea, a postat o caricatură cu Musteața. „Pe scurt despre briefingul lui Musteața - TikTok și Telegram sunt cele mai periculoase instrumente de propagandă”, a menționat Tîrdea.


Printre critici s-a înrolat și liderul Partidului „Congresul Civic”, Mark Tkaciuk.

Citește și: Mai mulți DEPUTAȚI, aleși locali, dar și politicieni proeuropeni vor fi ademeniți cu MILIOANE de dolari. Kremlinul pregătește un candidat UNIC la prezidențiale

„Este important când toți miniștri și liderii republicii acționează ca o singură echipă. Deci, directorul SIS, Alexandru Musteața, este un degenerat, la fel ca și ceilalți colegi de regim. Formulează cu îndemânare prostii și apasă pe clape dincolo de notele oricărui bun-simț. El este unul dintre ei. El este un dușman al tot ceea ce este rezonabil, deschis, european, simpatic și democratic, la fel ca șeful său – președinta. Exact la fel. După cum știm, acum este imposibil să o apreciezi fără a încălca Codul Penal. Și doar Codruț cu trei picioare nu ține pasul cu acest grup de lideri cu capete de spumă. Și acum toată speranța este numai în el”, a scris Tkaciuk pe Facebook.

Directorul SIS, Alexandru Musteața, a declarat public faptul că serviciile speciale rusești, ghidate de Kremlin, au elaborat un amplu plan de destabilizare a R. Moldova, cu scopul de a compromite parcursul european al republicii noastre, a plasa în funcții-cheie de la Chișinău politicieni docili, a crea unele crize în mai multe domenii social-politice, dar și a organiza proteste violente. Cel mai important actor pe care mizează Federația Rusă este gruparea lui Ilan Șor, cu extensiile sale social-politice, dar și politicienii proruși din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md