22:51:32 22.05.2024
Stiri

VIDEO // Federația Rusă ar pregăti o LOVITURĂ de stat în R. Moldova. Șeful Consiliului Suprem de Securitate al Ucrainei vorbește despre un COMANDO de ceceni, care ar putea ajunge la Chișinău. „Știm cine sunt ei”

Actualitate 12.02.2023 10:50 Vizualizări5319 Autor: Ziarul National
VIDEO // Federația Rusă ar pregăti o LOVITURĂ de stat în R. Moldova. Șeful Consiliului Suprem de Securitate al Ucrainei vorbește despre un COMANDO de ceceni, care ar putea ajunge la Chișinău. „Știm cine sunt ei”


Federația Rusă ar planifica o lovitură de stat în R. Moldova, care urmează să fie săvârșită cu suportul unei „grupări cecene”. Declarația a fost făcută de șeful Consiliului Suprem de Securitate al Ucrainei, Alexei Danilov.

Actualmente, această „grupare cecenă” a fost trimisă în Turcia sub formă de „salvatori”, însă sunt informații că, la întoarcere, ar putea ajunge la Chișinău.

Citește și: Nicolae Negru // Atenție la planul B

„Să nu ne prefacem că în R. Moldova nu s-a întâmplat nimic. Acum au loc schimbări la nivel de conducere (schimbarea Guvernului n.r.). Totodată, au loc întăriri în privința securității”, spune Danilov, citat de RBK Ucraina.

Citește și: Precizările Președinției, în legătură cu declarațiile lui Zelenski. „Maia Sandu este în legătură permanentă cu liderii din țările europene. Folosim ajutorul partenerilor pentru a preveni orice tentative de subminare a statului”


Danilov a adăugat că serviciile de informații ucrainene au avertizat conducerea R. Moldova despre faptul că Rusia intenționează să organizeze o lovitură de stat.

Citește și: VIDEO // Zelenski i-a prezentat Maiei Sandu documente SECRETE privind planul Rusiei de răsturna ordinea constituțională în R. Moldova: „Este un plan rusesc de a distruge situația politică în R. Moldova”

„Rusia dorește ca acolo să fie un punct de tensiune. În plus, acele gunoaie care au fost în componența ceea ce se numește „gruparea cecenă” pe teritoriul nostru în 24, 25 şi 26 februarie 2022 sunt acum în Turcia și lucrează acolo în calitate de „salvatori”. Acum urmărim cu atenție ca acești „salvatori” să nu ajungă în Chișinău. Știm numele lor și prenumele. Au avut o sarcină personală începând cu 24 februarie”, a adăugat Danilov.

Cine sunt acest „salvatori” ceceni

Citește și: SIS confirmă recepționarea informațiilor SECRETE de la SBU din Ucraina în privința DESTABILIZĂRILOR puse la cale de Moscova în R. Moldova: „Au fost identificate activități subversive… Acțiunile operaționale sunt în desfășurare”

După o serie de cutremure devastatoare care au avut loc în Turcia în 6 și 7 februarie, Rusia a trimis acolo o echipă de ruși. Din componența acestui grup face parte și cecenul Daniil Martînov, care în timpul invaziei Federație Ruse în Ucraina a participat la capturarea Institutului psihoneorologic din Borodeanka, regiunea Kiev. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) îl suspectează pe Martînov de crime de război, tratament crud în raport cu prizonierii de război și cu populația civilă.

Citește și: Vicepremierul Nicu Popescu deschide parantezele despre PLANUL Moscovei de a destabiliza R. Moldova

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat joi, 9 februarie, aflat la summitul Consiliului European de la Bruxelles, că spionajul ucrainean a aflat despre un presupus plan al serviciilor secrete ruse de „distrugere” a Republicii Moldova.

Totodată, Zelenski a precizat că a informat-o despre situaţie pe Maia Sandu, dar că nu ştie dacă Moscova a ordonat sau nu aplicarea planului. Atât Serviciul de Informații și Securitate, cât și Președinția R. Moldova, au confirmat declarațiile lui Zelenski.Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md