13:47:28 04.06.2023
Stiri

R. Moldova renunță la „MIR”-ul lui Vladmir Putin. Acordul privind activitatea structurii media a Comunității Statelor Independente va fi DENUNȚAT de Chișinău

Actualitate 20.03.2023 14:27 Vizualizări1193 Autor: Ziarul National
R. Moldova renunță la „MIR”-ul lui Vladmir Putin. Acordul privind activitatea structurii media a Comunității Statelor Independente va fi DENUNȚAT de Chișinău


Acordul cu privire la garanțiile de drept și internațional în vederea activității libere și independente a Teleradiocompaniei „MIR” va fi denunțat. Membrii Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, convocați astăzi într-o ședință online, au avizat pozitiv o inițiativă a Guvernului care prevede acest lucru.

Potrivit documentului, această inițiativă urmărește protejarea spațiului audiovizual național și asigurarea securității informaționale, ținând cont de situația legată de securitatea regională și pericolul la adresa securității naționale, cauzat de agresiunea Federației Ruse asupra Ucrainei.

De menționat că „MIR” este o structură media a Comunității Statelor Independente (CSI) și fondatoarea posturilor de televiziune „Mir TV” și „Mir 24”, care nu deține licență de emisie eliberată de Consiliul Audiovizualului și, respectiv, nu este furnizor de servicii media aflat sub jurisdicția R. Moldova.

Mai mult, în prezent, retransmiterea acestor posturi TV este suspendată pe perioada stării de urgență, după emiterea unei dispoziții în acest sens de Comisia pentru Situații Excepționale.

Potrivit documentului, pe perioada stării de urgență, în R. Moldova este interzisă difuzarea sau retransmisia programelor produse în statele care nu au ratificat Convenția Europeană privind televiziunea transfrontalieră.

Decizia privind denunțarea tratatului internațional în vederea activității Teleradiocompaniei „MIR” va fi propusă spre adoptare în plenul Parlamentului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2023 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Resetarea Europei, l...

31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md