14:59:25 21.06.2024
Stiri

VIDEO // ALDE, formațiune condusă de Arina Spătaru, a lansat „Unitatea de Gestionare a Crizei Naționale”. Care este MISIUNEA acestei structuri: „Dacă nu ne ajutăm noi unii pe alții, nu va veni nimeni sa ne ajute decât bunul Dumnezeu”

Actualitate 05.09.2023 14:36 Vizualizări1911 Autor: Ziarul National
VIDEO // ALDE, formațiune condusă de Arina Spătaru, a lansat „Unitatea de Gestionare a Crizei Naționale”. Care este MISIUNEA acestei structuri: „Dacă nu ne ajutăm noi unii pe alții, nu va veni nimeni sa ne ajute decât bunul Dumnezeu”


Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) a lansat, astăzi, la Chișinău, „Unitatea ALDE de Gestionare a Crizei Naționale”, care ar urma să producă „schimbări benefice pentru cetățeni în cel mai scurt timp”.

Potrivit formațiunii politice conduse de Arina Spătaru, „Unitatea ALDE de Gestionare a Crizei Naționale” va avea trei segmente principale: va identifica problemele majore, va constata cauza și vinovații și va recomanda soluțiile și căile necesare. Ulterior, factorii de decizie vor fi avertizați public și se vor elabora sesizări către instituțiile abilitate. Juriștii vor identifica situațiile care trebuie sancționate legal, de la neglijența în serviciu la cauze penale pentru corupție.

„Suntem o forță politică mandatată de către membrii ALDE să acționeze decisiv pentru a opri dezastrul din țara noastră și asta vom face”, a declarat președinta ALDE, Arina Spătaru, în cadrul unei conferințe de presă.

Întregul pachet de documentare elaborat de experții ALDE va fi transmis către partenerii de dezvoltare, pentru ca aceștia să fie la curent cu situația reală.

„Ne așteptăm la deplina colaborare din partea partenerilor de dezvoltare și reamintim că, atât granturile, dar mai ales creditele de miliarde au fost oferite poporului nostru, fiecărui cetățean. Responsabilitatea pentru aceste angajamente financiare va fi purtată de noi și copii noștri pentru următorii 20 de ani!”, a subliniat lidera ALDE, Arina Spătaru

Totodată, conducerea ALDE a transmis o invitație către toți profesioniștii, care au fost marginalizați pe criterii politice, subliniind că participarea în cadrul „Unității ALDE de Gestionare a Crizei Naționale” va fi condiționată doar de profesionalism. În același timp, Arina Spătaru a avertizat funcționarii publici și exponenții partidului de guvernare că orice acțiune, inacțiune sau neglijența în serviciu, care aduce daune cetățenilor, nu va fi uitată sau trecută cu vederea.

„Învățați, vă rog, din istoria recentă. După Voronin, după Filat și după Plahotniuc au răspuns în fața legii zeci de funcționari publici. Nu vă lăsați intimidați să semnați și să executați indicații ilegale. Liderii PAS vor lua avionul și vor pleca, dar voi veți rămâne în urmă cu o carieră pătată și cu frica de răspunderea legală”, a punctat președinta ALDE, Arina Spătaru

În cadrul evenimentului de lansare a „Unității ALDE de Gestionare a Crizei Naționale” au participat mai mulți experți, inclusiv Mihai Godea, Ion Toma, Pavel Ianeț, Sergiu Borozan, Nicolae Gheorghe Rusu, Valentin Guznac, Sergiu Brânzilă, Marcel Zambițchi și Vladimir Roman.

În finalul evenimentului, lidera ALDE a invitat cetățenii să apeleze la noua structură creată de ALDE pentru suport și, totodată, să se implice în eforturile comune de a ajuta, la rândul lor, pe alți cetățeni. „Dacă nu ne ajutăm noi unii pe alții, nu va veni nimeni sa ne ajute decât bunul Dumnezeu”, a concluzionat Arina Spătaru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md