13:10:10 21.06.2024
Stiri

Socialiștii SALUTĂ inițiativa PPE și ALDE de a OPRI finanțarea R. Moldova și de a reevalua Acordul de asociere UE-R. Moldova

Politică 26.07.2017 13:40 Vizualizări2250 Autor: Ziarul National
Socialiștii SALUTĂ inițiativa PPE și ALDE de a OPRI finanțarea R. Moldova și de a reevalua Acordul de asociere UE-R. Moldova facebook


Președinția și Partidul Socialiștilor din R. Moldova salută declarația făcută de PPE și ALDE, care a îndemnat astăzi instituțiile europene „să oprească orice finanțare din partea UE”, prin aplicarea celor mai stricte condiționalități oricărei asistențe financiare viitoare și să reevalueze cât mai curând posibil Acordul de asociere UE - R. Moldova.

O declarație în acest sens a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Președinției, socialistul Ion Ceban. „Salutăm decizia PPE de a opri finanțarea din partea UE pentru guvernarea de la Chișinău. Cea mai rapidă cale spre alegeri parlamentare anticipate. Exact ce își dorește poporul R. Moldova. Și da... revizuirea Acordului cu UE demult trebuia făcută. Dacă o inițiază europenii, perfect”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

La rândul său, democratul Sergiu Sârbu susține că la elaborarea legii privind sistemul mixt s-a ținut cont de recomandările Comisiei de la Veneția „aproape în totalitate”.

„Sunt sigur că, după ce partenerii noștri vor analiza atent, deoarece cred că încă nu au analizat ce am votat noi, se vor asigura că noi am respectat recomandările. Comisia ne-a spus că nu este recomandabil schimbarea sistemului în lumina acelor îngrijorări menționate, dar noi toate îngrijorările menționate le-am luat în calcul și le-am soluționat. De aceea, sunt sigur că o comunicare sinceră cu partenerii noștri va duce la o abordare mult mai obiectivă a acestei situații”, a declarat pentru unimedia.info Segiu Sârbu.

De asemenea, acesta a mai adăugat că printre condiționalitățile privind alocarea ajutorului macrofinanciar de 100 de milioane de euro din partea UE nu se regăsește și cea privind schimbarea sistemului electoral.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md