17:22:24 03.10.2023
Stiri

VIDEO // În rol de ministru de Externe al Federației Ruse? Aureliu Ciocoi e convins că armata rusă, staționată ilegal pe teritoriul R. Moldova, a intervenit în 1992 pentru a „opri vărsările de sânge”

Politică 06.02.2020 13:34 Vizualizări3075 Autor: Ziarul National
VIDEO // În rol de ministru de Externe al Federației Ruse? Aureliu Ciocoi e convins că armata rusă, staționată ilegal pe teritoriul R. Moldova, a intervenit în 1992 pentru a „opri vărsările de sânge” Captură


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, susține că evenimentele care au avut loc în 1992 pe Nistru reprezintă un conflict armat cu pierderi umane declanșat de anumite forțe separatiste din regiunea transnistreană.

El a mai spus că armata rusă a intervenit pentru a opri rivalitatea armată, confruntarea militară.

„Ceea ce a rămas din Armata a 14-a dislocată în regiunea de est a R. Moldova a intervenit pentru oprirea vărsării de sânge. Că între timp sau până la acel moment și avem semnale că separatiștii sau aripa militantă a separatiștilor a fost probabil aprovizionată cu armament din depozitele care aparțineau Armatei a 14-a a Uniunii Sovietice în regiunea transnistreană, așa cum se numea anterior, e un alt punct de discuții, dar, factologic, armata Federației Ruse dislocată la acel moment în regiunea transnistreană a intervenit la acel moment pentru a opri vărsările de sânge”, a declarat ministrul, în cadrul unei conferințe de presă, citat de radiochisinau.md.

De asemenea, Ciocoi susține că militarii ruși care fac parte din Grupul Operativ al Trupelor Ruse se află ilegal pe teritoriul regiunii de este a R. Moldova și au loc negocieri pentru ca aceasta să fie evacuată. „Să nu fi fost conflictul de pe Nistru, ar fi plecat și ceea ce a rămas din Armata 14 în stânga Nistrului”, a mai spus ministrul de Externe.

Menționăm că Organizația Națiunilor Unite a cerut, printr-o rezoluție, retragerea trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova, declarație calificată de Rusia drept „neplăcută și periculoasă”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md