05:19:18 08.12.2023
Stiri

Nicu Popescu: „România este cel mai IMPORTANT susținător al aderării R. Moldova la Uniunea Europeană”

Actualitate 19.08.2022 09:51 Vizualizări1122 Autor: Ziarul National
Nicu Popescu: „România este cel mai IMPORTANT susținător al aderării R. Moldova la Uniunea Europeană”


„România este cel mai important susținător al aderării R. Moldova la Uniunea Europeană”, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în contextul unui discurs susținut de omologul său de la București, Bogdan Aurescu, în cadrul reuniunii diplomației R. Moldova.

„Am fost bucuros de participarea ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în cadrul reuniunii ambasadorilor R. Moldova cu un discurs cu genericul „Parteneriatul strategic România - Republica Moldova în contextul oportunităților și provocărilor regionale”.

Citește și: VIDEO, REUNIUNE // Ambasadorii R. Moldova, convocați la Chișinău. Președinta Maia Sandu a enumerat prioritățile politicii externe: „Cea mai mare realizare a noastră este obținerea statutului de țară-candidată pentru aderare la UE”

Vom munci împreună pentru aprofundarea parteneriatului strategic pentru integrare europeană a Republicii Moldova și a comunității de limbă, istorie și cultură”, a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, în perioada 18-19 august, la Chișinău s-au reunit toți ambasadorii R. Moldova pentru a discuta despre planul de acțiuni care vizează aderarea republicii noastre la Uniunea Europeană, dar și pașii ce urmează a fi întreprinși pentru a găsi noi piețe de desfacere pentru produsele moldovenești sau depășirea crizei energetice provocate de războiul din Ucraina.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md