17:22:59 03.10.2023
Stiri

Ministrul Popescu RENUNȚĂ la serviciile șefului său de cabinet Andrei Popov, care ar fi și NAȘUL său: „Odată criza depășită...”

Politică 17.06.2019 14:25 Vizualizări4249 Autor: Ziarul National
Ministrul Popescu RENUNȚĂ la serviciile șefului său de cabinet Andrei Popov, care ar fi și NAȘUL său: „Odată criza depășită...” Facebook/Andrei Popov


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a anunțat de la Washington D.C, unde întreprinde prima vizită în calitate de șef al diplomației moldovenești, că se desparte de șeful său de cabinet, Andrei Popov, care ar fi și nașul său de cununie. Ministrul spune că deja criza a trecut și Andrei Popov va reveni la activitățile sale anterioare.

„Aşa cum ştiţi, în condiţiile crizei politice de săptămâna trecută, am rugat câţiva diplomaţi (printre care şi pe prietenul meu Andrei Popov) să îmi dea o mână de ajutor, pentru ca ţara noastră să poată avea o politică externă activă, chiar şi în condiţiile în care nu aveam acces încă la administraţia MAEIE. A fost un aranjament tranzitoriu, pentru care le mulţumesc mult celor care m-au ajutat în acea perioadă intensă prin sfaturi, luări publice de poziţie şi ajutor practic. Odată criza depășită, Andrei, dar și alți colegi care m-au ajutat fără a o face public, au decis să se concentreze în continuare pe activităţile lor din cadrul societăţii civile”, a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Ministrul de Externe din Guvernul Sandu și-a ales șeful de cabinet: E vorba de un fost ambasador

Ministrul promite că în zilele următoare va oferi mai multe detalii despre viitoarea sa echipă de la MAEIE.

Și fostul Ambasador și vicepreședinte al PD, Andrei Popov, a recunoscut că revine la activitățile sale anterioare, deși numirea sa în funcția de șef de cabinet al lui Nicu Popescu nu ar fi fost un conflict de interese.

„În acele ore și zile critice, singurul obiectiv major era să asigurăm activitatea cât mai eficientă a ministrului Popescu în condițiile de criză politică și instituțională. Orice alte considerente au fost secundare, inclusiv cele legate de posibila percepție a unui conflict de interese, având în vedere prietenia și relația noastră specială (chiar dacă din punct de vedere legal membrii cabinetului sunt numiți fără concurs în baza încrederii personale). Acum, însă, perioada de criză a fost depășită. Începând de astăzi, întreg aparatul instituțional al MAEIE este pus la dispoziția noului șef al diplomației moldovenești în vederea realizării programului Guvernului condus de Maia Sandu învestit de Parlament la 8 iunie. Așadar, încă o dată, eu nu am revenit la MAEIE și îmi continui activitatea în cadrul societății civile”, a conchis Andrei Popov.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md